In 2019 was er in Oostende een opmerkelijke stijging van het aantal woninginbraken in de stad. Naast de inbraken waren er ook meer diefstallen in winkels en in wagens daarnaast zijn er ook meer misdrijven die verband houden met verdovende middelen.

In 2019 waren er 272 inbraken in woningen in Oostende, dat is bijna één per dag. Tegelijk is dat ook een stijging met meer dan 20 % ten opzichte van 2018. In 2019 werden in Oostende ook 394 winkeldiefstallen gepleegd. Autoinbraken zijn een plaag in Oostende en dat bewijzen ook de cijfers in 2019 waren er in Oostende 275 inbraken in wagens. De cijfers werden vandaag bekend gemaakt door Tommelein en schepen van Handhaving Maxim Donck. Het is de bedoeling dat de stad elke drie maand cijfers vrijgeeft over de criminaliteit in de stad. Het lichtpuntje is dat er minder gauwdiefstallen werden gepleegd en dat ook het aantal gevallen van vandalisme is gedaald in Oostende.

Meer controle op vuilniszakken en hondenpoep

In 2019 werden 400 mensen betrapt op het te vroeg buiten zetten van vuilnis.

Er waren meer sancties voor het niet verwijderen van hondenpoep dan in 2018. Hier werd dan ook extra op ingezet, en dat wil de stad in de toekomst nog meer doen. Honden kregen vorig jaar meer vrijheid op het strand, dit resulteerde in minder overtredingen, maar hun baasjes moeten daar wel verantwoordelijkheid tegenover zetten.

Tommelein erkent de cijfers en laat weten dat het belangrijk is om eerst een overzicht te krijgen op de cijfers en de problemen. Op basis hiervan willen ze de criminaliteit in de stad gerichten gaan aanpakken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in