Gisteren pakte burgemeester Tommelein uit met het nieuws dat skaten aan het Kursaal van Oostende voortaan verboden wordt. Dit nieuws werd een paar maand geleden al eens besproken op de gemeenteraad en wordt nu effectief ingevoerd.

De burgemeester heeft ervoor gezorgd dat de stedelijke verorderning aangepast werd waardoor het nu mogelijk is om skaters effectief te beboeten als ze skaten aan het Kursaal in Oostende. Het Kursaal trekt al heel lang skaters aan door de verschillende trappen, hellingen en hoogteverschillen die je er kunt vinden. Een ideaal parcours dus voor een skater maar zo denkt de burgemeester er niet over.

Op deze plaats loopt natuurlijk heel veel volk zeker in de zomermaanden en vakanties. De vele skaters kunnen dan voor gevaarlijke situaties zorgen ook zou er veel schade worden aangebracht door het skaten.

Skaten is nu een olympische sport geworden maar dat moet dan op andere plaatsen uitgeoefend worden.

Bovendien hebben de bewoners veel last van het lawaai dat op het plein weerkaatst wordt. Om te kunnen optreden tegen overlast, past Stad Oostende haar stedelijke verordening aan. Tot nu toe kon de politie enkel vriendelijk vragen aan de skaters om te stoppen, voortaan kan ze bij herhaaldelijke overlast ook echt actie ondernemen.

‘Het Kursaal is een monument en is niet geschikt voor deze sport. Skaters kunnen op andere plekken in de stad terecht, en zeker ook in de skateparken in Mariakerke, het Maria-Hendrikapark of aan de bib’ aldus burgemeester Bart Tommelein. ‘De politie kan vanaf nu optreden als mensen hardleers zijn en herhaaldelijk voor overlast zorgen.’

Al meer dan 1.500 Oostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in