Op Facebook verscheen vanmorgen de opmerkelijke post van de mama Marleen Decorte. Gisteren werd haar zoon Alejandro (10 jaar oud) meegenomen door de politie van Oostende dat gebeurde op bevel van de rechtbank.

Vier jaar geleden liep de relatie tussen de moeder en de vader op de klippen. De vrouw nam haar zoon mee naar Oostende. De vader was in het ongewisse over waar zijn zoon verbleef. De vader diende een klacht in wegens parentale ontvoering. Eind vorig jaar kreeg de vader van Alejandro dan gelijk van de rechter. De moeder ging in beroep tegen de beslissing van de rechtbank en hield de jongen al die tijd bij haar. Bij het hof van beroep in Gent werd ze ook in het ongelijk gesteld.

De rechtbank besliste dat de jongen terug moest naar zijn vader in Spanje, in dat kader moest de politie van Oostende de jongen gisteren gaan ophalen bij zijn moeder en dat zorgde voor verscheurende taferelen, die de moeder zelf op Facebook deelde.

Het parket reageerde op de heisa die ontstond naar aanleiding van de post op Facebook en laat weten dat er eerst samen met de mama van Alejandro naar mogelijke oplossingen werd gezocht. Nadat de beslissing van de rechtbank aan de vrouw werd meegedeeld heeft ze elke medewerking om de jongen vrijwillig terug te sturen geweigerd. Daarom werd de opdracht gegeven aan de politie van Oostende om de jongen op te halen.

De advocaat van de vrouw zegt dat er wel degelijk een voorstel werd gedaan om de jongen terug te sturen maar dat zou pas in de kerstvakantie gebeuren zodat hij zijn trimester op school kon afwerken en zijn examens zou kunnen afleggen. De advocaat betreurt dan ook dat er niet werd gewacht tot er uitspraak is in een nog lopende procedure voor het Europees Hof.

Het is dan ook vooral de manier waarop de jongen werd meegenomen die kwaad bloed zet bij de moeder en de advocaat.

De politie van Oostende zit verveeld met deze zaak zij waren verplicht om dit uit te voeren, de beslissing werd opgelegd door de rechtbank. De politie herhaalt dat de agenten de opdracht zo professioneel mogelijk hebben uitgevoerd maar begrijpt dat de emoties in zulke zaken hoog oplopen. De politie van Oostende kan niet anders dan de wet opvolgen.

Alejandro heeft autisme en nu zit de jongen ergens opgesloten tot ze hem op het vliegtuig naar Spanje kunnen zetten wat niet éénvoudig zal zijn gezien de toestand van de jongen volgens de moeder van de jongen. Ze wil maar één ding en dat is dat ze haar zoon terug krijgt, daarvoor zal ze blijven vechten.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen

De moeder is speciaal naar België gekomen omdat haar zoon ondersteuning nodig heeft ze begrijpt de actie van de politie van Oostende dan ook absoluut niet.

https://www.facebook.com/marleen.decorte.5/posts/10212059131912262

Al meer dan 2.700 Ostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

2 REACTIES

    • Laat,die jongen zelf kiezen,wat doe je dat kind aan,onmenselijk ,men gaat nog inzien hoeveel kwaad kind berokkend word door die verplichte omgang ,een kind wil wonen op 1 plaats en contact dat moet ,maar niet steeds versleuren en zeker niet met geweld ,uiterst traumatiseerend

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in