Vandaag heeft de politie van Oostende, verschillende malen moeten optreden om winkels of showrooms die open waren, te laten sluiten. Het verbod dat sinds donderdagavond aangekondigd werd is niet voor iedereen duidelijk ofwel wil niet iedereen het horen.

De politie van Oostende moest vanmiddag ondermeer tussenkomen bij Urbano, die hun showroom wel hadden geopend terwijl dat in hun geval niet mag tijdens het weekend. Ook verschillende kappers waren vanmiddag wel open, dat kwam door de onduidelijke communicatie van de laatste dagen. Eerst werd verteld dat het wel mocht tijdens het weekend later werd het advies dan aangepast. In de week kunnen deze zaken wel openen, maar enkel op afspraak of bij iemand thuis. Zo blijft het contact één op één. Dit zal de komende dagen ook gehandhaafd worden.

Toch waren ook enkele krantenwinkels en winkels waar geld verstuurd wordt geopend. Ook deze zaken moesten op bevel van de politie sluiten, voorlopig werden nog geen pv’s opgesteld. Het is wel duidelijk dat het verbod streng gecontroleerd zal worden.

Ook groepjes jongeren die samen stonden te voetballen werden aangemaand om te vertrekken.

Wil jij alles weten over het coronavirus in Oostende?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in