Sinds een paar maand heeft de politie van Oostende zijn intrek genomen in het nieuwe kantoor aan de Lijnbaandraaierstraat. De oplevering van het kantoor gebeurde later dan voorzien maar blijkt nu ook 650.000 euro meer te kosten dan initieel werd voorzien. Stad Oostende sluit nu een dading met de vereniging van aannemers.

Het was John Crombez (Sp.a) die de vraag stelde waarom het extra budget voor de politie in Oostende nodig was. Het gaat om 650.000 euro die aan het budget van de politie van Oostende wordt toegevoegd. Door de gebrekkige aanbesteding die werd uitgeschreven en daaruit volgend het summiere bestek is er veel discussie ontstaan over wat er wel en niet in het project moest worden opgeleverd. Dat bestek was nog één van de laatste kunstjes van Vande Lanotte in Oostende.

Het bestek dat werd opgesteld was nauwelijks één A4 volgens Anseeuw (N-Va) hierdoor is er enorm veel ruimte voor discussie. De aannemer dreigden met een rechtzaak tegen ons en het leek ons verstandiger om een dading te sluiten voor 650.000 euro. De aannemers eisten eerst een veelvoud en bij een proces riskeren we ook om een veel hoger bedrag te moeten betalen.

Met een dading van 650.000 euro wordt nu dus een proces vermeden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in