Vanmorgen brachten we al het trieste nieuws dat een 21-jarige jongen (R V) in Oostende om het leven was gekomen na een val. Nu zijn er meer details bekend geraakt over het overlijden. R. V. (21) uit Bredene viel woensdagavond van het dak van een appartement aan de Torhoutsesteenweg.

Donderdagmorgen werd de politie van Oostende verwittigd door een bewoner van een appartementsgebouw aan de Torhoutsesteenweg in Oostende, dat een jongeman vermoedelijk overleden op het terras lag.   De politie- en hulpdiensten dienden inderdaad vast te stellen dat de man, een 21-jarige man uit Oostende, overleden was.

Het onderzoek loopt momenteel, maar het vermoeden is dat de man tijdens de nacht op het dak van het appartementsgebouw gelopen heeft, waarbij hij allicht een koker niet moet hebben opgemerkt, en in de koker naar beneden is gevallen.

De avond ervoor was de politie van Oostende opgeroepen voor gerechtelijke feiten ter hoogte van de Torhoutsesteenweg, waaromtrent in het belang van het onderzoek geen concrete communicatie kan worden gevoerd.   De 21-jarige man bleek in verband te kunnen worden gebracht met deze oproep, doch kon niet worden aangetroffen, dit in tegenstelling tot enkele andere personen.  Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of de man inderdaad op die plaats aanwezig was, en of hij zich via het dak van het appartementsgebouw van de plaats heeft verwijderd.

Kennelijk zou er op sociale media berichtgeving zijn alsof de man zou zijn achtervolgd door de politie, doch tot nader order is er nooit visueel contact geweest tussen de politie en de betrokkene.   Hij kon op geen enkel ogenblik worden aangetroffen.   Het onderzoek loopt, maar de man heeft zich kennelijk op het dak van één of meerdere appartementsgebouwen begeven, waarbij vanop het dak van het ene gebouw toegang kan worden verkregen tot het andere gebouw.  Hij zal daarbij in de koker gevallen zijn.

R. V. die vrij was onder voorwaarden nadat hij in januari werd veroordeel voor de schietpartij in het station in de zomer van 2019. De personen die aanwezig waren in het appartement waar de politie binnen wou, weigerden om de deur te openen. Hierop besliste de politie om de deur te forceren.

Vrienden van de jongeman wijzen ons erop dat R. een panische angst had voor de politie, hierdoor zou het gevlucht zijn.

R. en nog een vriend vluchtten via de brandtrap naar het dak van het gebouw. In het appartement arresteerde de politie van Oostende een jonge vrouw, de vriend die samen met R. vluchtte werd door de politie op het dak gearresteerd.

Buurtbewoners hebben woensdagavond een luide plof gehoord maar wisten niet wat er gebeurd was. ’s Morgens werd duidelijk wat er gebeurd was, Rayan viel door een koker en stortte zes verdiepingen naar beneden .

De politie onderzoekt de zaak en kwam ter plaatse vergezeld door het parket en een wetsdokter. De politie benadrukt dat zij nooit visueel contact hebben gehad met het slachtoffer.

3 REACTIES

  1. Noot: Was geen schietpartij maar een waarschuwingspistool. Ryan werd jaren lang gekoeineerd door de persoon die intussen zelf blijkbaar met psychische stoornis werd opgenomen.
    Wat met huiszoekingsbevel… Deze was er niet?Politie doet dan wat deze wil?

  2. Rayan was alles behalve gespuis rayan stak soms katte streken uit die wij of onze grootouders ook deden in onze tijden alleen toen was dat mogelijk rayan kwam op voor zwakkere en oudere en ja hij leede zijn eigen leven met zijn eigen regels hij was een vrije jonge man en dat is hij nu nog steeds rayan il miss you bro .
    Ziej dgk of gin dgk il never forget

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in