Een man uit Oudenburg, Francky D. (47) moest voor de politierechter verschijnen lezen we in HLN.be. De man kreeg daar een zware straf na zijn zoveelste veroordeling voor rijden onder invloed. De man veroorzaakte al een dodelijk ongeval in 2008, toen ook onder invloed.

De man was in februari 2019 tegen gehouden door de politie van Oostende, hij was aan het spookrijden in de Mercatorlaan in Oostende. Daarop moest de man blazen en hij blies toen 3,24 promille alchohol. De man verklaarde dat hij lekker had gegeten en daarbij 6 pintjes en een Leffe had gedronken. Hij was eerder al vijf keer veroordeeld voor dronken rijden.

De politie die de vaststellingen toen deed, verklaarde dat de man zichtbaar dronken was.

De man moest zich verantwoorden in de rechtbank maar kwam niet naar de zitting, dit ondanks de zware feiten en straf die de man boven het hoofd hingen.

In 2008 veroorzaakte de man al een ongeval met dodelijke afloop, ook toen was de man dronken. Hij werd bij verstek veroordeeld tot een celstraf van 2 jaar, 5 jaar rijverbod en 3 jaar alcoholslot. De auto van de man werd verbeurd verklaard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in