Vorig weekend brachten we het nieuws dat de politie van Oostende heel wat pv’s had uitgeschreven. In dat artikel kwam ook een stukje aanbod van een ouder echtpaar die eventjes in het bosje had neergezeten en daarvoor elk een boete van 250 euro kreeg.

De mensen hadden zichzelf herkend in de foto die we bij het artikel plaatsen en namen vandaag contact met ons op. Willy heeft ondertussen al contact opgenomen met de burgemeester van Oostende in verband met deze boete. De burgemeester liet hen weten dat hij daar niet kan en mag intussen komen. Wel zou Tommelein de kwestie opnemen met de korpschef van de politiezone.

Op sociale media waren er nogal wat mensen die twijfelden aan de waarheid van dat bericht, maar dat de boetes echt werden uitgeschreven daar waren we zeker van. Nu hebben de mensen die deze boete kregen contact met ons opgenomen om hun kant van het verhaal te doen. Ze vinden de boete absoluut overdreven en zullen deze dan ook aanvechten.

We laten Willy Verbeke zijn verhaal doen “Mijn partner en ik respectievelijk bijna 65 en 61 jaar oud zijn op zondag 05/04/2020 in het Maria-hendrikapark in Oostende  omstreeks 13.30 uur, beboet (2×250 euro) omdat we op een bank zaten.

Dagelijks nemen wij aanbevelingen (vrij strikt) in acht rond corona en daar hoort ook bij blijven bewegen. Mijn vrouw is hartpatiënt en bovendien pas herstellende van een hernia. Van zodra mijn partner symptomen voelt van overbelasting zoeken wij een rustpunt, voor even (ongeveer 5 minuten) en dan weer verder, naar huis toe.

Het park ligt 7 kilometer van ons thuisadres in Bredene, geen overdreven afstand. Zo hebben wij die boete gekregen door een erg norse agent op de fiets, die geen luisterend oor had voor ons verhaal. Gewoon direct de bon op en proces-verbaal. De dagen nadien verneem ik in de pers dat zulke boetes enkel kunnen uitgeschreven worden binnen de context van het betreffende ministerieel besluit, dat niet spreekt over een verbod op gebruik van zitbanken.

Gisteren komen wij dan ,omdat we Oostende vanaf nu mijden, in de Haan en daar treffen wij meldingen van de gemeente aan de zitbanken dat zitten mag mits het respecteren van 1,5 meter afstand. Ook hier maken wij daar maar beperkte tijd gebruik van, om anderen ook die kans te gunnen, maar wat een verschil met de hardheid in Oostende!!!

Ik maak mij ook de bedenking wat er met het grondwettelijk beginsel gebeurt is van elke Belg gelijk voor de wet? Hoe worden al die verschillende interpretaties van maatregelen verantwoord? Hoe denkt U een draagvlak te kunnen behouden wanneer goed bedoelende burgers, waar wij ons bij rekenen, zo ongenuanceerd en onbeleefd beboet worden voor iets dat principieel geen wettelijke afdwingbare maatregel is.

Wij deden immers niets anders dan gebruik te maken van ons wettelijk recht op beweging met een fietstochtje niet verder dan 7 km van huis, even om medische reden bekomen op een bankje, en dan terug naar huis. Daarvoor zijn wij met 500 euro beboet. Dit is een boete die mij erg onrechtvaardig lijkt en ik heb ook geweigerd het P.V. te ondertekenen waar betrokken agent mij toe uitnodigde met zijn stylo en blote hand die evengoed besmettende virusdeeltjes had kunnen overdragen, per slot van rekening horen wij bij de “kwetsbare” groep ouderen met onderliggende problematiek.

Ik heb mij voorgenomen om, indien ik kan, deze boete niet te betalen. Ik denk dat ik nog liever een vervangende gevangenisstraf uitzit als uiting van mijn diepe verontwaardiging. Op goed geluk hopend op aldaar bestaande medische ondersteuning voor mijn eigen medische problematiek. Voila,dit moest mij van het hart. Ik hoop op uw begrip en op antwoord. Verbeek Willy en Margaretha Lornoy

106 REACTIES

 1. Uiteindelijk hebben ze de mensen genoeg gewaarschuwd voor ze boetes beginnen uitschrijven zijn, alles niemand het serieus neemt dan kom je zulke dingen tegen…

  • Benny je reactie is dom. Virologisch waren die mensen in orde. Die aanbevelingen van de regering zijn van de pot gerukt. Een bende onbekwame pipo’s. Het is weer een rondje geldbejag en burgertje pesten.

  • Gewoon niet betalen. 1) wat die mensen deden is volkomen legaal. 2) alle gasboetes voor dergelijke zaken die voor 7/4 (dag dat het mininstrieel besluit in werking trad) zijn onwettig. 3) advocaat onder de arm nemen en de verbalisant persoonlijk dagvaarden.
   Anders leren ze het nooit!

   • En persoonlijke partij stellen voor symbolisch €1,00. Anders kan het zijn dat de zaak wordt geseponeerd zonder gevolg. Ook de korpsChef mee dagvaarden omdat hij zijn personeel verkeerd of niet op de hoogte houd.

  • ga je gaan ja ,,dan mogen ze 100000 mensen (koppels beboeten die bij elkaar zitten in hun hof van hun kot schandalig gewoon zuiver geld kwestie weer

  • Ik zou ook niet tekenen en/of betalen. En zeker niet als ik te voet ben. Wat gaan ze doen??? Mij in den bak steken? Ik zorg er wel voor dat ik de nodige papieren (handicap; essentiële verplaatsing…) steeds bij mij heb. Na de crisis gaan ze nooit al die p.v.’s kunnen behandelen.

  • ben zelf een rugpatient en het wordt net aanbevolen om zoveel mogelijk te bewegen, maar wel bij enige last de nodige rustmomenten te nemen…. nu jij?

  • ik ben zelf 16x onder het mes gemoeten voor een kapotte rug maar 1 ding weet ik dat ik nooit op een fiets mocht tenzij hometrainer want mij werd verboden omwille van het kunnen vallen met een fiets groter was dan wandelen. Komt er dan nog bij dat deze mensen konden zeggen wat ze willen omdat ze hun medische bewijzen niet bij hadden en ja die krijg je wel als daar naar vraagt, zeker als er een hartprobleem is.
   Wat ik wel schandalig vindt is dat die flik in het park reed terwijl er op de zeedijk meer te doen was en veel erger te zien was. Ook dat hij een koppel op de bon zet die wel afstand houdt terwijl er op veel balkons alleen een 5cm dik scherm als tussenschot staat en ze lekker naast mekaar staan.

   Goede raad voor deze mensen, neem uw medische papieren mee want die 2 pagina’s zullen het gewicht ook niet maken.

    • dat kan ik beamen. Ik ben bijna verslaafd aan fietsen. Heb nog wezen fietsen met heel pjjnlijke rug op mijn fiets weinig last maar afstappen was wat anders. Trouwens men kan moeilijk vergelijken.

  • Ik heb gehoord op het corona nieuws dat oudere mensen met een ziekte en zwangere vrouwen een korte pauze mogen nemen op een bankje

 2. die inspecteur doet gewoon wat hem bevelen is…………..wanneer de fotograaf hem zou zien voorbij dat koppel fietsen zonder opmerking zou het titel “agent negeert orders van de overheid ” geweest…{;-)

  • Ik zie tegenwoordig bij jongere mensen met een bepaalde gezagsfunctie de ‘Befehl ist Befehl’ mentaliteit zonder daarbij enige vorm van relativering of flexibiliteit te kunnen of willen toepassen, wat bij mensen met meer levenservaring/wijsheid wel zo is. Dit doet zich overal voor en is natuurlijk in deze periode meer zichtbaar …

   • Ook al vele malen opgemerkt. Wat betreft essentiële verplaatsing e.d.m. zou een gewoon agentje dus, naar eigen goeddunken, kunnen beslissen wat op dat ogenblik een essentiële verplaatsing is. Dat zou ik maar aan een rechter overlaten en ik zal mijzelf wel verdedigen. IK beslis erover wat voor mij een essentiële verplaatsing is en geloof me… ik ga daar zeker geen misbruik van maken, voor mijn eigen en andermans veiligheid.

 3. Jef, dus als je rugpatiēnt bent mag je geen 7 km fietsen? Die normaal man. Srr als 2 oudere mensen van hetzelfde gezin even uit elkaar uitrusten vind ik dit veeeeel minder erg dan wat we gisteren gezien hebben op de zeedijk. Hebben zij allemaal een boete gekregen? Of was het te warm? Inderdaad 2 maten en gewichten. Mijn mening natuurlijk. En even terzijde, maar wat ik de laatste dagen weer zie van verkeer in Oostende snap ik ook niet zo goed. De halve lockdown is zo goed als verdwenen naar mijn idee.

 4. Die eikel zou dat eens bij mij moeten proberen. Ik zorg er persoonlijk voor dat hij op slag zijn job kwijt is!
  Trouwens, jullie hoeven geen centiem te betalen. Ze kunnen dit niet afdwingen wegens onwettelijk!

  • geloof jij je eigen bullshit wat je hier schrijft…. ze kunnen dit wel afdwingen als GAS boete of ben jij er ook zo 1 die lak heeft aan regels en op de zeedijk gaat wandelen/fietsen

  • Eindelijk eens een mens met redenering!!! Nu staat het zwart op wit !!! Die dag stond nog niks zwart op wit!!! En nu mogen we niet eens stilstaan?!…waar gaan we eigenlijk naartoe?! Pure mensen jacht geldklopperij!!! Dit heeft niks meer met het virus te maken! En natuurlijk kan en mag de burgemeester er niet intss komen bravo meneer Tomelein hoe stelt het u trouwens in u bokaal? Met de juiste medicatie?! … die aan het testen bent?! We horen er niks van… wanneer stopt al dat liegen in het journaal en media nu eens? Vertel ons de waarheid!!

 5. Ondertekenen voor niet akkoord met vermelding van een onbeschofte boer van een agent… of liever van een marionet zonder verstand, die toch door zijn examen is geraakt… waarschijnlijk gedelibereerd bij een tekort aan verstandelijk gehandicapte overheidsmarjonetten!!!

 6. Ik zou ook niet betalen is niet wettelijk en desnoods voor t gerecht laten komen wat denk ik niet zal gebeuren t is wat overdreven ze bv pakken en verwachten te veel van de mensen van dingen die nergens op slaan mvg Mario

 7. Er kunnen enkel boetes uitgeschreven worden als je een inbreuk begaat op het ministerieel besluit. Even op een bankje zitten mits respect van1,5 m afstand wordt niet verboden in dat ministerieel besluit. Die FAQ opgesteld door crisisteam binnenlandse zaken zijn louter aanbevelingen. Men kan geen boetes uitschrijven omdat men een inbreuk zou hebben begaan op die FAQ. Dat is geen wetgeving! Dus boete weigeren te betalen.

 8. “Ouder” echtpaar, van rond de zestig! Doen hun beklag bij “oude” burgemeester, ook van dicht bij de zestig…. Gaan we melig doen ja?

 9. Best nie teveel kwaad over de politie Oostende, of ze gaan je het leven zuur maken zelfs als ze zelf in fout zijn,zelf ervaren enkele jaren terug met de inbraak bij loeters

  • Voor degenen die de boete terecht vinden:welke boete voor Maggie en Van Ranst die in het begin alles minimaliseerden en de vorige regeringen met hun besparingen op gezondheid zorg met gevolg meer leed en doden? Rudi.

 10. Heel juist en het verhaal is eenzijdig. Wie zegt dat deze persoon de waarheid spreekt? Misschien hielden ze niet voldoende afstand of hadden ze al een verwittiging gekregen. Denk dat we niet kunnen oordelen, we waren er niet bij

 11. Mij moet van het hart dat je in veel van die maatregelen gewoon geluk moet hebben wie passeert.
  Dagelijks zie ik vanuit mijn appartement arbeiders aan het werk met renovatie van gevels aan appartementen.
  Het instandhouden is daar ook ver te zoeken, passeert nogthans genoeg politie.
  En zo kan ik nog een tijdje doorgaan

 12. Die agent doet wat hem opgedragen wordt . Niet met stenen smijten naar iemand die orders opvolgt . De tijd dat er door de vingers gezien werd door politieagenten is van vorige eeuw . Het beleid dat veel goede en veel slechte beslissingen overhaast genomen heeft (al dan niet op gemeentelijk vlak) had geen vooropgesteld scenario klaarliggen voor dergelijke situatie ,….. Persoonlijk hoop ik dat er mild zal geoordeeld worden door rechtbanken in zaken zoals het hier bovenvermeld geval , een exuberant bedrag als 500 euro is totaal van de pot gerukt .

 13. moeten daarvoor jaren opleiding volgen. voor officier voor inspecteur voor verkeersagent om dan boetes te geven aan mensen die op een bank zitten. er zijn leukere jobs.

 14. Haha,je mag als koppel niet op bank zitten maar je ligt wel in hetzelfde bed!misschien dat dat het volgende zal zijn waar we op beboet worden !🙄😩

 15. Van bredene na oostende en daarna na den Haan.. Beter toerke fietsen in bredene e, hebben ze daar geen parken mss? Blijf toch gewoon in je kot of eihen gemeente, tis maar voor even.

 16. ik versta er ook niets meer van, in de ene stad mag je op een bank zitten en in een andere stad niet de corona maatregels zijn toch voor gans belgie, ofgaan ze daar ook al een onderscheid in maken, de flikken zouden beter controle doen op nuttiger zaken, maar ja ze denken met een kostumje aan dat ze alles mogen maar als er een groep vreemdelingen tesamen staan daar zeggen ze niets want van die hebben ze schrik maar bejaarde mensen die geven ze een boete een schande voor stad oostende

 17. En je komt met jullie besmette handen aan de zitbank en zo besmet je de volgende die er gaat zitten. Ga zo ver fietsen of wandelen tot je kunt en rust dan thuis uit. Daarna kan je terug vertrekken.

  • Okè ze besmetten mss de bank… Maar de volgende die daar passeert mag er normaal ook geen gebruik van maken… Het is helemaal overroepen… Thuis zitten ze samen in de zetel maar op straat mag dat niet allee kom…

 18. Zeker niet betalen die boete want hoe belachelijk is dit?! Ze zijn man en vrouw, mogen ze dan ook niet meer naast elkaar slapen?! Zelf werk ik op een fabriek met stof tussen 100 man, en daar komen er gewoon met een hoest of snotneus werken ipv thuis te blijven, dat vind ik veel erger, dat ze de fabrieken wat meer controleren binnen de 4 muren, dan komen ze nog wat tegen geloof me

 19. Ik vraag mij af of die agent kan slapen savonds ? 500 euro das een derde en meer van hun inkomen als invalide ! Ik zou beschaamd zijn !

 20. Heeft de politie niets beter te doen? Ik denk dat ze de paraplu gebruiken om hun boek vol te krijgen en dan zegt de burgermeester ik kan daar niets aan doen wat een zever

 21. Ga gewoon niet in conversatie PUNT UIT. Geef Geen naam Geen reden. Gewoon zwijgen opstaan en doorgaan Zonder ook maar 1woord te zeggen. Maar respecteer de voorlopige spelregels zoveel mogelijk ist best voor ons allen. stay safe

 22. Probeer dit maar eens te verstaan: een getrouwd koppel mag niet samen zitten op 1,5 meter van elkaar op een bank. Maar 2 flikken die geen verwantschap hebben met elkaar mogen wel samen in de combi zitten. Ah ja zij zijn de wet he.

 23. Die mensen hebben nog geluk dat ze er vanaf komen met een boete. Voor het zelfde geld verbleven ze een nachtje in de bak zonder proces-verbaal. Dit is de realiteit van de burgemeester zijn lik-op-stuk “beleid” de gewone burger doodpesten met gasboetes (kijk maar eens hoeveel ze er jaarlijks uitschrijven!) dit terwijl ze al lang hun toelatingscriteria verlaagd hebben op de politieschool. Dat is natuurlijk allemaal vanzelfsprekend wanneer je een repressieve politiestaat wil uitbouwen. Gewoon een kwestie om de Vlaming wat bij te spijkeren!

 24. Bekijk hoe je het wilt maar het is een misbruik van politie en overheids macht, inderdaad zijn we eindelijk zover dat 1 politie beambte kan of mag besluiten wat toegelaten is of niet, en wat goed is voor elk individueel, mensen we zijn verkeerd bezig, de overheid, niet alleen in Belgie maar globaal is langzaam onze mensenrechten aan het verwijderen en we laten het toe. Elke wetenshapper zal je zeggen dat je geen virus kan overwinnen met deze regels. Een virus loopt zijn koers, niet vergeten Covid19 is een griep virus en juist dat, we krijgen het of hebben het reeds gekregen zonder ons weten en meeste mensen vormen een immum respons en jammer genoeg sommige niet. Het is een zeer jammere zaak maar een feit van de natuur. Het is nooit mooi of leuk om iemand te kennen of iemand te zijn die met dit te maken moet hebben maar je moet gewoon kijken naar de geschiedenis, iets wat we jammer genoeg niet te vaak doen. Sta er eens bij stil, welk virus heeft ooit de complete planeet op stop gezet? Ja we moeten voorzichtig zijn, afstand houden, handen wassen, geen lichamelijk kontakt maken met besmette mensen indien je een verzorger bent met de nodige voorzorgen in plaats. Is het inderdaad zo ernstig dan moeten we ons bedenken waneer is het dan veilig? Hoe lang kunnen we dit volhouden? Er zullen meer mensen sterven aan eenzaamheid, zelfmoord, honger, kanker en veel meer, ziektes die nu blijkbaar op de achtergrond geduwt worden voor behandeling. We zijn als mens een sociaal dier en dit langer dan de voorgestelde periode aanhouden is een globale ramp op meer vlakken dan dit virus. Mijn eigen dochter van 16 had 7 dagen koorts, keelpijn en een hoest, we hebben zoals gewoonlijk zouden doen haar binnen gehouden en maatregelen getroffen in ons huis om ht versprijden tegen te houden. Nu 2 weken verder is alles weer normaal, wij zijn allen gezond, onze dochter heeft het gevochten, Covid19 of niet dat weten we niet maar niet te min was het een virus zoals ze er reeds honderden heeft gekregen tijdens het opgroeien. Iedereen heeft een opinie over dit virus en ik ook, ik wijs geen vinger naar anderen met een andere opinie, ik zou enkel zeggen begin jezelf rationele vragen te stellen dat is alles.

 25. De politie , er zijn er goede maar er zijn er heel veel die de mensen onbeschoft en zonder respect aanspreken . Bepaalde regels zijn van in het begin zeer slecht gecommuniceerd, ook het gebruik van een bank . De politie overdrijft en we zien dat goed in Gent waar men politie in burger op de mensen loslaat : dit noem ik heksenjacht om zoveel mogelijk boetes uit te schrijven : zowel Gent als Oostende hebben een open-VLD burgemeester. In bepaalde gevallen moet een boete maar men overdrijft hier . Aan dit koppel : betaal niet !

 26. 1) Deze boetes zijn inderdaad overdreven.
  2) Dat zijn jonge mensen die een fietstocht maakten. Ik ben zelf 71.
  3) De politieagent voerde de opdracht uit die hij kreeg. Verwijt die man niks want hij deed zijn werk.
  4) ik lees het pleidooi van Willy Verbeke en mijn conclusie is dat hij kan lezen. Hij wist dus dat hij niet mocht gaan zitten.
  5) ik vind de burgemeester een kwal omdat hij zegt dat hij er niks kon aan doen.

 27. En drie maal. Enfin, ik heb geen ernstige problemen, maar eenmaal per dag zo’n 15 km (whoehee… twee maal meer) helpt nu juist om de rugpijn te doen verminderen. Volgens mijn dokter juist, omdat fietsen spieren doet bewegen die het moelijk hadden zonder nu juist diezelfde spieren te overbelasten (een beetje zoals zwemmen – maar dát mag niet meer).

 28. Er is een gezegde: ” je moet altijd de klokken van twee kanten horen luiden alvorens een oordeel te vellen” . Deze uitspraak past bovendien goed in deze Paasweek 🙂

 29. Gasboetes zijn een verdoken vorm van stadsbelastingen. Al jaren voor de Corona crisis kampt ‘de stad aan zee’ met een groot tekort aan cashflow. Het resultaat daarvan is de wildgroei van nieuwbouwprojecten zoals op de Baelskaai. De lokale aannemer krijgt carte blanche en krijgt zijn zin ten koste van degene die echt leven in de stad. Dit allemaal om de stadskas te spijzen. Gelijktijdig vindt men allerlei gasboetes uit om de laatste euro uit onze zakken te jagen en worden de agenten ‘omgeschoold’ tot ‘ambtenaar-verzilveren van deze nieuwe verdoken belasting. Intussen kan de burger geen voet meer buiten de deur zetten zonder de gedachte: ‘ik moet oppassen want de staat ligt op de loer…’ By the wat, kijk naar de carrière van Vandelanotte en die van Tommelein, dan zie je dat de huidige burgemeester altijd netjes in het carrière pad achter Vandelanotte gelopen heeft. Hij blijft als burgemeester natuurlijk wel hoofd van de politie. Dus de hete aardappel doorschuiven naar de commissaris van intern toezicht, is eigenlijk een vorm van schuldig verzuim. Mensen denken dat ze een politieke keuze hebben, maar dat is helemaal niet zo. Deze stad is al duizend keer uitverkocht. They own you! Fuck hope! Dat zou pas een eerlijk politieke slogan zijn.

 30. Niet betalen en verbalisant aanklagen om de nodige veiligheidsvoorschriften niet te hebben genomen voor met dwang het pv te ondertekenen. Enkel ministeriële besluit is van toepassing. sterkte

 31. Van zulke toestanden krijg ik de ratjes. Een verwittiging is op zijn plaats. Een geldboete van 500 euro is machtsmisbruik. Wat voor redenen die mensen ook bedenken om zich te verschonen hoort dit niet. Wat begrip en empathie zijn hier meer op zijn plaats dan het opstellen van … dan nog twee … proces verbalen. Ik zou wellicht niet deugen als fliek. Maar er gebeuren veel erger dingen die wel onbestraft blijven.

 32. Straks viert Oostende het einde van de lockdown met een spectaculair geluidsarm (voor de hondjes) vuurwerk en een optreden van Arno. En wij maar opgelucht meeschreeuwen: ‘Putain, putain, nous sommes quand même tous des Européens!! Dit terwijl er langzaam een levensgrote poster van spleet tand Verhofstad verschijnt met de leuze: koop Coronabons!

 33. Het is een periode van lockdown and mensen van Bredene kunnen in de buurt van Dehaan vlakbij meer van het bos genieten ,waarom plekken gaan opzoeken en op een bank gaan zitten als je wéét dat het niet mag ,ok je bent invalide en uw vrouw hartpatiente ,ik ben ook invalide en ik heb ook cardio vasculaire problemen maar ik ga niet zo ver van mijn woning weg behalve als ik naar de dokter moet of de apotheek bv ,ik ga ook niet in Bredene of Dehaan wandelen in deze periode een lockdown is een lockdown en dan een rit van zeven km doen en een ganse namiddag op stap is dan toch weer een beetje teveel van het goede ;daarom hebben jullie een boete gekregen als symbool tegen de ongehoorzaamheid ,ik weet als ik met mijn fiets op stap ben dat ik op mn fiets moet blijven zitten als ik moe ben en niet op een bankje

 34. Voor de mensen die de politie gelijk geven of zeggen heb ook last aan mijn rug .pot op je zie toch staan hartpatiënt dat wil zeggen rustig aan leven hoe kan je oudere mensen gvd beboeten om te rusten .en hoe meer van die kwakzalvers die politie steunen daar in hoe meer je ze macht geeft om er een politiestaat van te maken .ik zeg niet betalen wa gaan ze doen uw bankkaart uithalen .echt gelijk diene jef schaam u echt schaam u

 35. En waar is groen eigenlijk in dit verhaal. Alle postjes verdeeld …en muile toe voor de rest van de termijn. Mooie baan planning Woutertje! Een leefbare stad vol tolerantie en andere blabla

 36. Iedereen spreekt over het ministerieel besluit van april. Daar staat ook niet beschreven dat de tweede verblijvers niet in hun eigendom mogen zitten. Daar schrijven ze ook mooie boetes voor uit. Is ook niet wettelijk.

 37. De richtlijnen worden bijna dagelijks door de overheid aangepast, als politiedienst moet je de ene dag dergelijke inbreuk inderdaad beboeten, de dag nadien volgt er een aanpassing dat dergelijke situatie wel mag…..van tel is de dag waarop de boete is uitgeschreven en wat er toen van toepassing was. Het lijkt soms een heksenjacht maar geloof mij, mensen zijn inventief en gaan er vaak van uit mij overkomt toch niets, vandaar dat een strikte toepassing op zijn plaats is. Ik zou niet in de plaats willen zijn van de persoon wiens stekker men eruit trekt om een andere persoon te “redden” na besmetting door onbedachtzaamheid…..

 38. Op dit krijg je een pak reacties,op dat ogenblik mogt het niet
  maar op deze uitspraak reageert niemand
  DIT IS DE SCHAAMTE VOORBIJ !!!!!!!!!!!
  TERWIJL ER EEN GEZONDHEIDS PROBLEEM IS
  TERWIJL ER MENSEN VECHTEN VOOR HUN LEVEN
  TERWIJL DUIZENDEN ZORGEN DAT WE VERZORGD EN GEVOED WORDEN
  TRWIJL ER VELEN PROBLEMEN HEBBEN OM HET HUIS WAAR ZE WONEN TE BETALEN
  ZIJN EN DIE HIER GEBRUIK MAKEN VAN DE CORONA CRISIS OM DE KOSTEN VAN HUN 2DE VERBLIJF TE MINDEREN
  SHAME ON YOU!!!!!!!!!!!!!!

 39. Eerlijk gezegd, ik wist dat ook niet. Wie denkt nu dat je niet eventjes mag rusten? Nochtans neem ik de maatregelen heel ernstig.

 40. Eerste aflevering op VTM gezien met de Dommelen. Vergadering hoe ze de strikte maatregelen aan het uitzoeken waren voor Oostende. Op de helden van hier. Vergadering aan een ronde tafel en ze zaten op elkaar geplakt. Nog geen 30 CM van elkaar. Goed bezig… Dacht dat politie mensen dienden te helpen. Gewoon een waarschuwing en mss nog eens de info geven waarom beter niet te zitten zou beter aan de orde geweest zijn. En zullen ze mss meer respect krijgen de politie. Maar 500 euro vind ik er toch wat over. Zeker als getrouwd koppel.

 41. je moet idd beide kanten horen. En voor de politie is het ook niet gemakkelijk,met steeds veranderende regels.. En wat zou er gebeuren zonder controles.. juist, we krijgen toestanden zoals in Italiê en erger..is het dat wat we willen..en ik heb het gevoel dat steeds meer en meer mensen hun voeten beginnen aan te vegen ,dus scheer niet alle politie over dezelfde kam ,maar enig gezond verstand van hunnentwege moet kunnen..

 42. Ik zou gewoon mijn identiteitskaart niet tonen voor zo’n futiliteit. Die mensen deden niets verkeerd. Wat gaat dat agentje doen op zijn fietske? Heel het korps optrommelen? En hij zou met zijn poten van mij moeten blijven of ik dien klacht in. Trouwens zorg ik er altijd voor dat ik in orde ben. Ik ben geen anarchist of zo… Maar ja, gezond verstand is soms ver te zoeken, soms (nogal veel) zelfs bij een agent.

 43. Men veegt zijn voeten eraan omdat de regels overal anders worden ingevuld. De mensen weten het niet meer. Het is de fout van onze politiekers. Aan één zeel trekken is voor hen onbekend. Ook Dhr.Tommelein trekt hier zijn paraplu open ” hij komt niet tussen”. Ik dacht dat gezond verstand zou primeren!!!

 44. Super domme reacties die ik hier lees, als je nog niet meer op een bank even mag uitrusten op die leeftijd? Dit is schandalig, trouwens boeten niet gegrond en dus idd niet betalen. Zeker een agent zonder respect, en trouwens een agent alleen, die je een boete geeft, is dit gegrond, ik denk het echt niet, schaam u Oostende, en schaam u agent, loser!!!

 45. Viviane je hebt overschot van gelijk. Het is zeker de taak van een burgervader om in tijden van crisis te zorgen voor een verbindende functie naar je burgers toe. De agent treed op binnen een kader van lik-op-stuk-beleid constant verklaart door Tommelein. Voor grote criminaliteit is dat goed, maar hier in Oostende gebruikt men het spreekwoordelijk kanon om op muggen te schieten. Dat is juist het treurige aan een figuur als Tommelein, dat hij in zijn mandaat niet het gezond verstand geheerst van een Bart Somers in Mechelen. Hij is hoofd van de politie en het is aan hem om het gezond verstand te laten primeren. Misschien moet hij eens het korps op het matje roepen. In Mechelen zou dit zeker niet gebeurd zijn, daar heeft de burgemeester de vinger aan de pols van zijn korps.
  !

 46. Wees eens een beetje meer verdraagzaam mensen… Pfff wat ik hier allemaal lees… Die politiemensen weten gewoon niet hoe ze het kaf van het koren moeten scheiden.. Dat is het probleem…. Dat ze niet vriendelijk zijn is een andere zaak… Maar dat is hier in Herentals in de Aldi hetzelfde probleem… Niks aan te doen

 47. Zowel 8 als 9 april zag ik een 6-tal zeilbootjes door de haven varen richting de zee. Het ging om pleziervaart/sport zeilbootjes van een zeilclub. Ik dacht dat dit absoluut verboden was, maar hier doet de lokale politie spijtig genoeg niets aan. Dit lijkt mij een grotere inbreuk op de huidige maatregelen dan het zitten op een bankje. Triest dat ze hier dan niets aan doen. Ze vielen nochtans heel duidelijk op.

 48. Ongelofelijk hoeveel heel domme reacties ne hier ziet. Sorry, als je echt niet slimmer bent, zet dan zo geen reacties op sociale media. Je maakt jezelf belachelijk

 49. Volledig akkoord professor!, en regelrecht in de lijn van het socialisme zoals ik het geleerd hem in Gent aan de keukentafel van Gaston Vandewalle, prof economie. Maar zeg nu zelf, akkoord dat de politie hard optreed tegen dronken vlucht misdrijvend in de Opexwijk, maar een bejaard koppeltje op een bankje in de zon is ook geen blijk van gezond verstand. Ik zou toch maar voorzichtig zijn met dat schoolmeester vingertje. Mensen zijn terecht verontwaardigd bij zoveel machtsmisbruik hooggeschoold of niet!

 50. Als je enkel 1 kant van een verhaal hoort, is het gemakkelijk om over een persoon te oordelen. Misschien als ze over jou iets schrijven zonder dat je je kan verdedigen, dat je dat oneerlijk vindt. Ik denk eerder dat je lak hebt aan gezag en dat je iedereen met bevoegdheid over dezelfde kam scheert. Maar als je politie nodig hebt, dan moeten ze je direct helpen.

 51. Sorry maar als je weet dat het niet mag en je doet het toch . Tja eigenschuld dan.oud of jong is voor iedereen hetzelfde.
  Ik werk in een supermarkt en je mag maar de winkel binnen met een winkelkar en 1persoon per huisgezin.
  Nu zou je echt eens moeten komen kijken wie er zijn voeten veegt aan de regeltjes!
  De meeste die dit dien zijn de mensen op pensioen gerechtigde leeftijd (er zijn er ook bij die wel de regels volgen)
  Spreek je due mensen aan om hen nog maar eens duidelijk te maken dat het niet mag en ook waarom niet dan lachen ze je gewoon uit,en doen gewoon verder met hun eigen goesting.
  Waarom moeten wij daar dan gaan zitten en de kans krijgen om besmet te geraken.
  Dus met al hunne uitleg over het waarom en hoe daar moet ik eens goed mee lachen.
  Last ze voor mijn part maar goed betalen
  Hoe meer hoe liever

 52. Ale na een maand caranteine zijn de meeste van jullie nog niets veranderd. Ikke ikke en dat mag niet meer lees ik . Het is man en vrouw wat de Fuck is jullie probleem mensen die al veel medische problemen hebben. Maar ja dat van jullie is altijd erger he. Zien jullie niet dat de mensheid dit probleem veroorzaakt heeft en dat wij allemaal moeten veranderen…

 53. Heel spijtig maar is nu zo. Wat een nut geeft het om constant over alles te zagen jong. Als je een hernia operatie hebt gehad moet je herstellen en niet op une fiets gaan rijden in Corona tijden 7km van u deur waardoor je moet gaan zitten. Tis niet plezant nee maar we wisten op voorhand dat ze in elke gemeente anders reageren wie niet horen wil

 54. Het ergste is nog dat er mensen partij trekken voor die flik. Bartje zou ook beter de eer aan zich zelf houden, is verantwoordelijk voor zijn personeel.

 55. even uitrusten op een bankje buitenmet niemand in de buurt wat is daar nu fout aan , je moet eens kijken in de winkels iedereen raakt het vers fruit en groenten aan vooral ouderen en dan terugleggen dat zou dan ook een boete moeten zijn ,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in