Het laatste weekend van de krokusvakantie was het prachtig weer aan de kust. Hierdoor was het in Oostende zeer druk. Op zaterdag kwamen daar nog eens zo’n 10.000 extra bezoekers bij die met de trein naar Oostende waren gekomen. Op zondag kwamen er zo’n 6.000 treinreizigers toe. Met zo veel volk is het correct naleven van de coronamaatregelen niet evident, vooral afstand houden is dan een probleem.

Op zaterdag was het vooral in en rond het centrum zeer druk, op zondag hebben de bezoekers zich meer verspreid in Oostende. Het stadsteam en de lokale politie hebben in het stadscentrum alles in goede banen geleid, wat niet evident was in deze omstandigheden. Hun inzet wordt dan ook zeer gewaardeerd. De handelaars waren tevreden over het weekend.

Zoals elke week handhaafde de lokale politie ook de verschillende coronamaatregelen. Het aantal vaststellingen op het terrein bleef beperkt: er werden afgelopen week 25 “corona-pv’s” opgesteld waarvan 23 in het weekend: 13 voor het niet naleven van de avondklok, 9 overtredingen op het samenscholingsverbod, 1 voor social distancing, 1 voor het niet naleven van de mondmaskerplicht en 1 voor een handelszaak die zich niet aan de coronamaatregelen hield.

1 REACTIE

  1. Slechts 1 voor mondmasker ! Je moet maar eens rondlopen in het centrum om te zien hoeveel er het mondmasker na een jaar nog steeds niet goed of zelfs niet dragen.En dan afkomen dat er in het druk WE maar 1 overtreding is,is gewoon falende handhaving !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in