De zomer creëert jaarlijks een specifieke situatie aan onze kust door een tijdelijke, maar aanzienlijke, aangroei van de bevolking. Dit zorgt voor een extra belasting voor de lokale politiezones. Daarom versterkt de Federale Politie de lokale politiezones tijdens de drukke zomermaanden.

Om de drukke zomermaanden aan de kust op te vangen, krijgen de politiezones aan de Vlaamse kust naast de versterking van 28 politiemensen voor de dagelijkse werking, ook steun van de politie te paard en ondersteuning in de treinstations. In Oostende worden momenteel zes extra politiemensen ingezet.

In de zomer is extra politieversterking aan de kust absoluut noodzakelijk. Op piekdagen zakken tienduizenden mensen af naar Oostende en kan je de situatie in onze stad vergelijken met die van een heel groot evenement. Met meer politiemensen op het terrein wil Stad Oostende de veiligheid voor iedereen vergroten.

Traditioneel zijn de zomermaanden erg druk aan de kust, en dat is dit jaar niet anders. Heel wat landgenoten genieten er van een deugddoende vakantie in eigen land, maar ook buitenlandse toeristen vinden hun weg naar de Belgische kust. De lokale politiezones hebben het dan extra druk, en daarom komt de Federale Politie ook dit jaar de lokale politiezones versterken.

De Federale Politie biedt steun op drie fronten. Om te beginnen krijgen de verschillende politiezones hulp voor het verzekeren van de basispolitiezorg, zoals interventie en verkeer. Van de achtentwintig politiemensen die voor deze opdracht zijn voorzien, versterken er zes de politiezone Oostende. De politiemensen van de Federale Politie voeren gemengde patrouilles uit met collega’s van de lokale zones.

Daarnaast levert de Federale Politie gespecialiseerde steun die binnen de Lokale Politie niet voorhanden is. Zo worden dagelijks ruiters ingezet in de verschillende kustgemeenten. Zij voeren preventieve patrouilles uit, maar bieden ook ondersteuning bij evenementen.

Ten slotte patrouilleren de federale collega’s in treinstations om de toestroom van dagjestoeristen in goede banen te leiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in