Ook dit weekend waren er opnieuw alcohol- & drugscontroles in Oostende. Een bestuurder van een wagen die aan de kant werd gezet testte volgens de politie positief op het gebruik van cocaïne en amfetamine. Hij moest onmiddellijk zijn rijbewijs afgeven, de man beweerde nooit drugs te hebben gebruikt.

Zaterdagavond waren de man en zijn vriendin aan het terugkeren van een avondje uit, bij een politiecontrole moesten ze aan de kant gaan staan. Alle papieren werden gecontroleerd en de man moest ook blazen, hij had niet gedronken en blies negatief.

De politie van Oostende wou de man ook aan een drugtest onderwerpen, daarvoor wordt de speekseltest gebruikt. De man legde de test af en verwachtte geen enkel probleem, normaal geeft zo een test binnen de tien seconden een resultaat. Nu duurde het meer dan 10 minuten vooraleer de politie het resultaat kwam vertellen.

De man testte volgens de speekseltest positief op het gebruik van cocaïne en amfetamines. De bestuurder moest onmiddellijk zijn rijbewijs afgeven en kreeg een pv voor het gebruik van drugs achter het stuur. De man bleef herhalen dat hij nog nooit drugs gebruikt had maar dat mocht niet baten.

De man werd in een combi geplaatst en meegenomen naar het politiekantoor in Oostende. De man bleef verklaren dat hij geen drugs had genomen en dat dit een misverstand moest zijn. De politie begon de man uit te lachen toen hij dat verklaarde. Zijn vriendin mocht met de wagen verder rijden en ging haar vriend later ophalen aan het politiekantoor. Daarop trokken de man en zijn vrouw naar de spoeddienst van het ziekenhuis in Oostende om zelf testen te laten uitvoeren.

De testen die in het ziekenhuis toonden aan dat de man geen drugs in zijn lichaam had, hij heeft een bloedtest en een urinetest op eigen kosten laten uitvoeren. Met deze resultaten trok de man op maandag naar het gerecht om aan te tonen dat niet hij maar de speekseltest een fout had gemaakt.

Maandag kreeg de man zijn rijbewijs terug maar excuses heeft hij niet ontvangen. Bovendien kon de man maandag niet gaan werken omdat hij zijn rijbewijs dan nog niet terug had. De man is duiker van beroep en moet zich kunnen verplaatsen.

Al meer dan 2.100 Oostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in