Vrijdagnacht is langs de Nieuwpoortsesteenweg in Oostende een man overleden aan de gevolgen van een overdosis GBL, dat is eigenlijk een schoonmaakmiddel die zou zorgen voor betere seksuele prestaties. De man was aanwezig op een seksfeestje waar ook drie andere mannen aan deelnamen. De drie mannen werden aangehouden door de politie.

Vrijdagavond hadden vier homoseksuele mannen afgesproken in de woning van één van hen op de Nieuwpoortsesteenweg in Oostende. Bij die bijeenkomst werden drugs gebruikt, daaronder GBL dat is een schoonmaakmiddel dat lijkt op GHB en het zou ervoor zorgen dat je beter kan presteren op seksueel gebied. In de ochtend ging het fout, één man raakte bewusteloos maar de drie andere mannen grepen daarop niet in.

Toen de man na een tijd niet opnieuw bij bewustzijn kwam contacteerden ze de hulpdiensten. Toen die arriveerden bleek het voor de man al te laat, hij zou gestorven zijn aan een overdosis. Zondag werd een autopsie uitgevoerd om na te gaan wat de exacte doodsoorzaak is. De drie andere mannen die nog op het feestje aanwezig waren werden gearresteerd door de politie van Oostende. Ze werden voor de onderzoeksrechter gebracht en die heeft beslist om alle drie de mannen aan te houden op verdenking van schuldig verzuim en het beschikbaar stellen van drugs die tot de dood van het slachtoffer hebben geleid.

Er zal nu verder onderzocht worden wie de GBL meenam en het aan het dodelijke slachtoffer doorgaf. De drie mannen moeten vrijdag voor de raadkamer verschijnen en die zal beslissen of de mannen aangehouden blijven of niet.

In Het Laatste Nieuws lezen we dat GBL de laatste jaren meer gebruikt wordt, GBL is een product dat gebruikt wordt om de autovelgen te reinigen. En mits de nodige manipulaties kan het omgezet worden naar GHB.

1 REACTIE

  1. Ik woon daar!!! Ik wist al niet wat er aan de hand was alleen dat er veel lawaai was en dat het er al drie dagen enorm rook naar de wiet, maar dat had ik gemeld.

    Tja, niet alles gebeurd dus zo ver van je bed!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in