Vandaag raakte het nieuws bekend dat Gerard Daniëls in het AZ Damiaan is overleden op 86-jarige leeftijd na een slepende ziekte. Gerard Daniëls is Oostende bekend als sportdokter en was verbonden aan het Belgisch Olympisch comité.

Eind jaren 70 was hij ook actief in de politiek bij de toenmalige CVP, hij raakte verkozen als gemeenteraadslid en was later ook nog actief als schepen. De laatste jaren zette hij zich in voor de daklozen in Oostende. In 2018 ontving hij de prijs van de cultuurraad in Oostende.

In 2015 werd het opvanginitiatief ‘Huis Gerard’ gelanceerd, hierbij werd een permanente opvang voor daklozen georganiseerd in Oostende. Hij heeft tijdens zijn leven talloze daklozen opgevangen in caravans, in een boot en in verschillende huizen die hij hiervoor beschikbaar stelde.

2 REACTIES

  1. Vroeger was hij vrijwilliger bij de jeugdclub Non Stop ;
    een goed mens; zo engageerd zo zouden er meer moeten zijn !
    Innige deelneming voor zijn nabestaanden .

  2. een geweldig man! ik zag ‘m laatst nog in restaurant Parnasse in de A. Pieterslaan , waar hij ( en ik ) vaak kwam. Ik heb vroeger vaak z’n piano gestemd bovendien, echt een topman met een groot hart voor de kwetsbaren in de samenleving. Ik had vaak een goed gesprekje met hem in de buurt. Herr Seele

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in