Geef jij al bloed? Dat kan bij het Rode Kruis Oostende. Op verschillende data kun je op twee locaties in de stad terecht. Vandaag is de bloedinzameling woensdag 22 januari 2020 van 16.30 tot 19.30 uur in zaal De Kreeke (Guido Gezellestraat 11-13).

Bloed doneren, hoe werkt dat?

Zó gaat doneren in z’n werk

 • Stap 1 – registratie
  Je meldt je – met je identiteitskaart – aan bij een afname in jouw buurt of in een donorcentrum.
 • Stap 2 – medische vragenlijst
  Je vult een vragenlijst in die polst naar jouw gezondheidstoestand, eventuele medische behandelingen en risicosituaties.
 • Stap 3 – medisch onderzoek
  Je gaat met je ingevulde vragenlijst even langs bij de arts. Hij checkt je bloeddruk, pols en gewicht. Op basis van dit onderzoek en je antwoorden op de vragenlijst beslist hij of je al dan niet mag doneren.
 • Stap 4 – afname
  En dan is het tijd om effectief bloed, plasma of bloedplaatjes te geven!
 • Stap 5 – even bijdrinken
  Je krijgt na afname een drankje om je vochtbalans te herstellen. Je rust best nog een kwartiertje voordat je terug naar huis gaat. 

Inwoners van Oostende die bloed willen geven, kunnen terecht op de volgende locaties:

 • Zaal De Kreeke, Guido Gezellestraat 11-13
 • OC De Schelpe, Elisabethlaan 32

Ook geïnteresseerd om bloed te geven, stel je dan hier online kandidaat. Twijfel je of je in aanmerking komt? Doe dan de ‘Donerzelftest’!

Er is ook mogelijkheid om plasma te doneren.

Kijk voor meer info en alle data op de website van het Rode Kruis of mail naar Stefaan Platteeuw, bloed@oostende.rodekruis.be.

De eerstvolgende bloedinzameling is woensdag 22 januari 2020 van 16.30 tot 19.30 uur in zaal De Kreeke (Guido Gezellestraat 11-13).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in