Frank Deboosere was er vanmorgen wel heel erg vroeg bij in Oostende, hij was speciaal naar de stad afgezakt om aandacht te vragen voor het dragen van fluo-vestjes in het verkeer. Frank Deboosere is peter van het project “Zorg er voor dat je gezien wordt, anders ben je gezien”!

Het was met kleine oogjes dat heel wat leerlingen om 07.00 uur aan de schoolpoorten van het Sint-Andreasinstituut in Oostende vertrokken. Bij de start werd hij vergezeld door heel wat leerlingen van de school maar natuurlijk ook buurtbewoners en de onvermijdelijke Tommelein.

Met deze fietstocht wil vrijwillergsorganisaie XIU de noodzaak van het dragen van fluo-vestjes in het verkeer in de kijker zetten.

Frank Deboosere vertelde aan Focus: “Fluorescerende en reflecterende kledij of accessoires maken je beter zichtbaar in het verkeer. Ben je te voet of met de fiets, met de brom- of motorfiets dan zien andere weggebruikers je veel sneller als je fluokledij of -accessoires draagt.”

Oostende wil de fietsstad van Vlaanderen worden, dat was althans de ambitie van het bestuur bij aanvang. Er zou gewerkt worden aan veiligere fietsenstallingen (al dan niet met dak) en infrastructuur om fietsen in Oostende aangenamer te maken.

Al meer dan 1.500 Oostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in