Vandaag konden we lezen in HLN.be dat er al meer dan twee weken een vrachtschip aan de ketting ligt iets meer dan 30 kilometer voor de kust van Oostende. Het vrachtschip vervoert een soort ijzererts dat bij hoge temperatuur vervoerd wordt en met die lading ging het mis. Er deed zich een ontploffing voor aan boord.

Op 20 januari werd het vrachtschip Life Passion dat 180 meter lang is getroffen door een explosie aan boord, daarbij raakte één bemanningslid gewond. De man werd per helikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Daarop werd beslist om het schip aan de ketting te leggen, de lading van het schip is beginnen met broeien. Al twee weken wordt de situatie van de lading nauwlettend opgevolgd en pas als er geen enkel risico meer is mag het schip zijn tocht verder zetten.

LIFE PASSION photo

Het vrachtschip wordt bewaakt door de Sirius van DAB Vloot en alle andere schepen moeten tenminste één zeemijl uit de buurt blijven. Het schip hindert het scheepvaartverkeer op de Noordzee niet.

Wanneer het schip vertrekt is voorlopig nog niet duidelijk, aan boord zijn 16 bemanningsleden. Zij blijven op het schip tot ze toestemming krijgen om verder te varen. De bestemming van het schip is de haven van Gent.

Dit artikel wordt jou aangeboden door:

Surf nu via Cryptobrowser en verdien bitcoins terwijl je surft op het internet

De bronafbeelding bekijken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in