Vannacht hebben veertien vluchtelingen geprobeerd om het kanaal over te steken vanuit De Panne naar Engeland. Enkele minuten nadat ze vertrokken waren is de boot gekapseisd. Veel vluchtelingen proberen nog net voor de Brexit in Engeland te geraken.

Het was de politie van De Panne die vanmorgen rond 03.30 uur een man aantrof op de Zeedijk van De Panne, de man was onderkoeld en had natte kleren. Hij vertelde aan de politie dat hij samen met 13 anderen met een bootje de oversteek naar Engeland probeerde te maken. De boot kapseisde en de man zwom terug naar de kust, geholpen door zijn zelfgemaakte reddingsvest.

Van de veertien mensen die in het bootje zaten zijn er zes reeds aangetroffen, de Afghaan die op de Zeedijk van De Panne werd aangetroffen en vijf anderen die op een bus werden teruggevonden. Volgens de mensen die de oversteek probeerden te wagen is iedereen die in de boot zat opnieuw aan land geraakt.

Er is momenteel een zoektocht aan de gang naar de acht anderen, hiervoor werkt de politie van de Westkust samen met de Franse politie. Door het slechte weer kunnen geen helikopters ingezet worden.

Mensensmokkelaars zetten vluchtelingen onder druk

In Het Laatste Nieuws lezen we dat mensensmokkelaars misbruik maken van de situatie en onduidelijkheid rond de Brexit. Ze vertellen aan de vluchtelingen dat het Kanaal afgesloten wordt eens de Brexit een feit is, dat klopt niet maar dat weten de vluchtelingen niet.

Gelukkig vielen er deze keer geen slachtoffers want je moet bijzonder wanhopig zijn om in deze omstandigheden de oversteek naar Engeland te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in