Vanmorgen brachten we het bericht dat gisterenavond een meisje uit het water gered moest worden ter hoogte van het Kursaal in Oostende, dit rond 22.15 wanneer zwemmen niet meer is toegestaan.

Er bleken in tegenstelling tot wat we eerder berichten niet één maar twee drenkelingen in het water in de problemen zijn geraakt. Het gaat om een koppel uit twintigers uit Kruisem en Maarkedal. Ze wilden nog een nachtelijke zwempartij houden maar hielden geen rekening met het gevaar van de zee.

Getuigen op het strand

Op het strand zagen mensen dat het koppel in de problemen was geraakt in het water. Ze geraakten niet terug op het strand en verdwenen steeds dieper in het water. Daarop werd de “drenkeling-procedure” afgekondigd. Daarbij vertrok een helikopter uit Koksijde, een Zodiac van de brandweer en vertrok de scheepvaartpolitie naar de plaats.

De brandweer was als eerste te plaatse kunnen we lezen in HLN.be met de Zodiac waren ze vrij snel ter plaatse en ze konden de twee uit het water vissen.

Na een korte check-up in de ziekenwagen mochten ze naar huis.

Dure zwempartij

Zwemmen buiten de uren waarop redders zijn is verboden, dat werd gisterenavond dus weer duidelijk waarom. Op deze overtreding staat een GAS-boete van 250 euro (per persoon)

De brandweer kan ook een factuur sturen voor de tussenkomst en dan loopt het bedrag algauw op. Bovendien is zwemmen zonder toezicht gevaarlijk, ook al lijkt de zee kalm de stroming kan bijzonder sterk zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in