Nu het zo goed als zeker is dat we deze zomer niet naar het buitenland op vakantie kunnen trekken, wordt er extra veel volk aan de kust verwacht.

Vorige zomer was het bij mooi weer al over de koppen lopen in Oostende. Massa’s volk trok toen naar de stad en het strand. Deze zomer kan er dus nog veel meer volk verwacht worden bij mooi weer.

Als er geen massa-evenementen mogen georganiseerd worden dan zal er ook voor het strand naar een oplossing gezocht moeten worden. Burgemeester Tommelein lanceerde vandaag het idee om te werken met een strandpas. Dat zou ervoor moeten zorgen dat men op een gestructureerde manier naar het strand zou kunnen gaan. Ook zou er zo gecontroleerd kunnen worden wie wel en niet op het strand mag.

De stad wil werken met afgebakende zones waar een maximum aantal mensen op zal toegelaten worden. De strandpas zou in eerste instantie uitgedeeld worden aan inwoners van Oostende, hotelgasten en tweedeverblijvers. Die zijn belangrijk voor de stad zegt Tommelein.

Inwoners van Oostende en mensen die een strandcabine hebben zouden ook toegang kunnen krijgen. Vooral voor dagjestoeristen of mensen die net buiten Oostende wonen zou dat minder goed minder goed nieuws kunnen zijn.

Het strand controleren is moeilijk maar het alternatief is volgens Tommelein dat het strand volledig afgesloten wordt voor iedereen. Er zou een strandpolitie in het leven geroepen worden die zou moeten instaan voor de controle. Tommelein wil wel nog bekijken hoe andere kustgemeenten hierover denken.

28 REACTIES

 1. Eerst voor tweede verblijvend en hotelgasten ??????????? Hebben jullie nu echt geen enkele schaamte met in jullie lijf ?

 2. De voorbije weken werden de tweedeverblijvers behandeld als het vuil der aarde omdat er niks aan te verdienen was en nu ze geld nodig hebben krijgen ze voorrang!!! Een beetje serieus blijven! Laat enkel de inwoners toe in de stad en strand en de rest moet er weg blijven.

  • Dat vind ik ook, de inwoners gaan voor. Wij wonen hier wel, en als de winkels terug open zijn, dan willen wij ook eens op ons gemak gaan winkelen.
   Als al die mensen van het binnenland naar hier komen, zal er meer besmettingsgevaar zijn voor de bewoners.
   Vind het wel erg voor de horeca.

 3. Willen jullie eerst eens goed lezen alvorens weeral commentaar te geven: De strandpas zou in eerste instantie uitgedeeld worden aan inwoners van Oostende.. Bedankt!!

 4. Dus mijn man en ik die op een boogscheut ( oudenburg) van Oostende wonen zouden er niet meer naartoe mogen gaan?
  Pffffft

 5. Ga je dan een paar meter krijgen voorbehouden enkel aan jou ? Zullen zij bepalen waar je mag liggen ? En het zou via een App zijn.Wat met de ouderen die enkel een oude GSM hebben? Die mogen de zomermaanden in hun kot blijven ?
  Heb al veel dwaze dingen gehoord,maar deze krijgt de hoofdprijs.
  Ik ga naar Middelkerke.Daar blijft iedereen welkom.

 6. Denk dat hij zijn inspiratie uit het nazisme haalt dr waren ook werkpasjes weekendpasjes en nu ook de strandpasjes
  Wat g de horeca verdienen als er geen dagtoeristen w toegelaten

 7. Strand politie? Ha mijnheer u rookt een sigaret, dat is een gas boete! Ga mevrouw uw badpak is niet van de juiste politieke kleur, gas boete. Die twee oudjes met de fiets van in het park, onmiddellijk een gas boete! Waarom? DAAROM! Wellicht wordt het een electronisch enkelband. Na de stadsdiensten gaat men nu al de openbare ruimte gaan privatiseren. We kunnen misschien met ze allen bij aankomst met de trein al onmiddellijk tegen de muur gaan staan. We zijn er dan onmiddellijk snel vanaf! Alhoewel, een paar zullen we moeten overhouden om bij windstilte de windmolens te doen draaien tot dat ze doorgeroest zijn:)

 8. Liever een paar kilo’s te veel, dan een paar hersencellen te weinig! Geen massa bijeenkomsten en dan gaan ze de kust vol laten stromen. En dan afkomen met zo’n kinderlijk onnozele maatregel als strandpasjes en strand politie. Is dat dan waar die kerels over zitten te brainstormen? Of wel versoepel je de maatregels of wel niet. Maar begin niet met die halfslachtige schoolmeester regeltjes uit te vinden omdat je niet de harde beslissing durft te nemen uit vrees niet populair gevonden te worden.

 9. Waar zijn ze mee bezig … dus de mensen die in
  Een andere stad of dorp wonen mogen niet op strand of de zee hallo wij betalen allemaal belastingen enz…De Mensen met hun kinderen …..
  Zie het ook wel in bikini of zwembroek met mondkapjes op 😌😌😌

  • Dat is simpel, alleen West-Vlamingen op onze stranden zolang die situatie aanhoud. Dus geen pasjes , enkel identiteitkaart tonen. Wij betalen ten slotte om in Westvlaanderen te wonen.

 10. Ik ga regelmatig een dagje aan zee doorbrengen. Zit heen en terug meer dan 5 uur in de trein. Wanneer zal ik weten als ik op het strand mag, na plusminus een rit van 3 uur terug gedeporteerd worden?
  Brigitte

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in