In Mariakerke en Raversijde bij Oostende werd in 2019 duinen aangelegd tussen de zee en de dijk. Die moeten de kust beschermen tegen overstromingen en zorgen dat er minder zand terecht komt op de Kustbaan en de tramsporen. 

Op het strand van Oostende tussen Mariakerke en Raversijde hebben bulldozers tijdens strandwerken een proefproject met embryonale duinen vernietigd. Volgens mariene bioloog Francis Kerckhof een ronduit criminele daad dat laat hij in Het Nieuwsblad weten.

Ook het stadsbestuur van Oostende is niet te spreken over de ingreep. Het proefproject begon vorig jaar op een gedeelte van het strand tussen Raversyde en Mariakerke en moest aantonen dat dit natuurlijke proces kan helpen in de strijd tegen de stijgende zeespiegel. Er zal een onderzoek worden gevoerd door de Vlaamse Overheid over deze feiten.

Als de duinen opnieuw aangelegd zullen worden is op dit moment nog niet duidelijk.

7 REACTIES

  1. Ik heb een foto van tijdens de stormweken waarop heel goed te zien is hoe die jonge duinen het zand vast hielden. Hoe kan ik ze delen?

  2. Tja de Stad/Gemeente heeft hier volgens mij een gedeelde schuld aan daar zij moeten instaan voor het effenen van het strand! Gebrek aan toezicht en alles over laten aan de aannemer. Dan krijg je zoiets spijtig genoeg.

  3. We denken verkeerdelijk dat de overheden bestaan uit verlichte geesten.Ettelijke jaren reeds knoei men aan onze stranden.Wie wordt daar beter van

  4. Alles aan anderen uitbesteden kost meer geld dan eigen personeel die op de hoogte is van het rijlen en zeilen in onze stad, maar waar was de toezichter als de werken begonnen????

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in