Het doorgroeihuis voor daklozen is einde maart verhuisd van de Overvloedstraat naar een leegstaand pand in de Torhoutsesteenweg. Daar krijgt iedere dakloze een aparte kamer in het gebouw, die beslissing werd genomen als maatregel tegen het coronavirus. Het gebouw dat eigendom is van het Sociaal verhuurkantoor stond al maanden leeg.

Het gebouw in de Torhoutsesteenweg is een nieuwbouw die bedoeld was om te verhuren aan éénoudergezinnen. De appartementen voldeden echter niet aan de norm omdat ze te kleine of zelfs geen slaapkamer hadden. Sinds eind maart mogen 20 tot 24 daklozen er overnachten.

De buurt heeft het niet zo begrepen op die beslissing omdat er dagelijks tussenkomsten nodig zijn van de politie. Volgens buurtbewoners is de plaats rond het gebouw een soort getto geworden. Het is er onveilig en de daklozen zorgen voor veel overlast, een aantal bewoners zijn bijzonder agressief door dronkenschap en of druggebruik.

Ze zien zo dat de omgeving an het verloederen is en een aantal buurtbewoners is echt bang geworden voor de criminaliteit en mogelijke ziektes die dit met zich mee zou kunnen brengen. De druppel die de emmer deed overlopen is de brand van afgelopen weekend in de Euphrosina Beernaertstraat.

De buurtbewoners hebben al contact opgenomen met de burgemeester en de verantwoordelijke Schepen Waldmann maar ze zien geen enkele vooruitgang. Ze stappen nu met hun verhaal naar de media in de hoop dat er iets verandert aan de situatie. De buurtbewoners laten weten dat er sinds gisteren opvallend meer controle is ze hopen ook dat het zo blijft.

8 REACTIES

 1. Het is godgeklaagd. Je mag niet alle daklozen over dezelfde kam scheren. Er zijn er die proberen hun leven terug op de rails te krijgen en er zijn er die aan alles hun voeten vegen. De oplossing is, die verder helpen die verder willen met hun leven en die niet willen handen aftrekken.

 2. En dan blijf je in je kot en ga je vlug iets halen in de winkel en zie je die mannekes handjes schudden en elkaar omhelzen !
  Ze gaan de eigen bevolking wel Corona boetes geven !
  Oostende Stad van ELLENDE !!

 3. Heel juist schande altijd zelfde mensen lastig vallen dronkenschap denken heer en meester te zijn leven van de maatschapij dank zij ocmw en paljasen die altijd geloven in hen sorry maak het af voor hen en maatschapij

 4. Welke stomme nieuwskop is dit nu weer?! Maar ik ben beschaamd! Beschaamd?! 1 ?! Hoe komt het dat die mensen niet op de normale wc zouden gaan gelijk me ander?! Wie zegt van wie dit is die daar ligt!? Dat was opeens ook zo toen Tommelein geen raad meer wist en de heroïnenaalden opeens vol lagen aan het pleintje zogezegd tegen overlast?!… ik weet geen raad meer we roepen de media in?! HALLO AUB STAP OP!!! Anderen zullen het wel kunnen zonder media en zonder harde aanpak want dit is net wat je niet moet doen!
  T is crisis!!! Waar is al het beloofde geld?!..hoe komt dat er altijd problemen zijn met vreemde of daklozen?!… dat is een naam die onze mensen geven aan mensen van vlees en bloed zoals ieder van ons!!! Waarom gaat daar geen straathoek werk gaan zien?! buddy begeleiding?!… ipv media?! Wat zal media nu oplossen?! Kom op … anderen doen de Ramadan…en wij wij gaan het de moeilijke bevolking nog beetje moeilijker maken hè.. want zo zijn de meeste … ik eerst

 5. even een harde beslissing ,steek ze op de intensieve corona afdeling enkele dagen ,en enkele dagen geen eten zullen wel anders piepen ,ik heb enkele maanden als vrijwilliger in zo een svh bezig geweest en ze worden daar in de watte gelegd en je heb er geen dankbaarheid van ze hebben alleen eisen

 6. Ik ben Oostende meer dan beu ik voelde me vroeger veilig in oostende maar nu sinds er meer vreemdelingen wonen voel ik me meer op vakantie dan thuis. De wereld is helemaal kapot aan het gaan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in