Versluys Groep heeft een overeenkomst tot exclusieve samenwerking getekend voor het ontwikkelen van bepaalde delen van de luchthaven Oostende waarbij er gefocust wordt op een uitbreiding van 45.000 m² logistiek vastgoed. Met deze overeenkomst wil Versluys, naast zijn bestaande succesvolle residentiële vastgoedtak, op termijn ook een rol spelen als logistieke vastgoedspeler. In navolging van deze verbintenis met de luchthaven heeft Versluys de nieuwe vennootschap ‘Versluys Logistics’ opgericht. Deze nieuwe vennootschap zal in de toekomst alle logistieke vastgoedopportuniteiten van de groep overkoepelen en wordt voor 100% ingebracht in de Versluys holding.

Logistiek vastgoed met duurzaamheid karakter op premium locaties

Versluys Logistics zal zich in de ontwikkeling en bouw van logistieke vastgoedparken baseren op drie belangrijk pijlers. Ten eerste zal er veel aandacht besteed worden aan het zogenaamde ‘build-to-suit’ principe waarbij in de ontwikkeling van magazijnen maatwerk aangeboden wordt dat naadloos aansluit op de specifieke noden van de klant. Daarnaast zal Versluys Logistics enkel vastgoed ontwikkelingen met een uitgesproken duurzaam karakter waarbij maximaal gebruik gemaakt zal worden van hernieuwbare energiebronnen. Als derde pijler zal Versluys Logistics enkel logistiek vastgoed ontwikkelen gelegen op premium locaties en binnen een hoogstaand Versluys-label dat voldoet aan strenge veiligheids- en kwaliteitsnormen.

Bart Versluys (CEO Versluys Groep)

“De coronacrisis hakt zwaar in op de economie waarbij verschillende sectoren bijzonder hard getroffen worden. De vastgoedsector blijkt echter grotendeels versterkt uit deze crisis te komen. Naast de boomende residentiële markt is door de sterk groeiende onlineverkoop ook de vraag naar logistiek vastgoed amper nog bij te houden. De overeenkomst die we gesloten hebben met de luchthaven van Oostende geeft ons de opportuniteit om de komende jaren ook in dit snel groeiend marktsegment uit te groeien tot een toonaangevende speler. Hoogwaardige logistieke magazijnen rond luchthavens zijn immers uitermate gegeerd. De luchthaven van Oostende wil deze unieke kans ook aangrijpen om in de toekomst uit te groeien tot een moderne logistieke cargo hub. Voor Versluys Groep is deze overeenkomst met de luchthaven zonder twijfel een belangrijke milestone. De oprichting van Versluys Logistics is een bijkomende katalysator binnen de holding en zal gepaard gaan met een reeks bijkomende vacatures. Op deze manier bevestigen we onze ambitie om verder te diversifiëren in verschillende vastgoedsegmenten.”

Marcel Buelens  (CEO Internationale Luchthaven Oostende-Brugge)

“De groep Egis is zeer opgetogen met deze nieuwe publiek-privé samenwerking in de ontwikkeling voor de luchthaven van Oostende als belangrijke logistieke draaischijf voor Vlaanderen, met ideale ligging tussen Noord-Frankrijk, Nederland en de UK. Het is onze ambitie en visie om samen met de havens van Oostende en Zeebrugge de regio uit te bouwen als logistieke draaischijf met enorm potentieel wat job creatie betreft voor de jonge mensen in ons mooie Vlaanderen. Door de Corona crisis is er heel veel vraag naar air cargo capaciteit en deze vraag kunnen wij samen invullen. Wij hebben hier aan zee de mogelijkheid om binnen het kader van onze milieuvergunning de groei van de luchthaven te bestendigen in harmonie en met respect voor haar omgeving.”

Bart Tommelein (Burgemeester Oostende)

“Samenwerken maakt ons sterker. Dat bewijzen we in Oostende eens te meer: onze luchthaven en onze lokale ondernemers slaan de handen in elkaar. Door de uitbouw van logistieke magazijnen met een duurzaam karakter, versterkt Versluys Holding onze stad in dit segment van de markt als een internationale speler. De werkgelegenheid die het bedrijf hiermee ook voor laaggeschoolde mensen schept, juichen we zeker toe. Samen maken we van onze luchthaven een logistiek knooppunt voor bedrijven uit de hele wereld, een extra troef voor Oostende.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in