Heel wat ondernemingen lijden onder de gevolgen van de coronacrisis. Op voorstel van Vlaams minister Lydia Peeters besliste de Vlaamse regering vrijdag om de regionale luchthaven van Oostende te ondersteunen. “Tijdens de lockdown waren er praktisch geen passagiersvluchten meer vanop de luchthaven van Oostende.

Bij de heropstart werden heel wat vluchten geschrapt, dit heeft een grote impact op de financiële situatie van de luchthaven. Ik ben dan ook tevreden dat de Vlaamse regering ook voor deze sector steun voorziet,” aldus burgemeester Bart Tommelein. 

De gevolgen van de coronacrisis zijn ongezien. Ook de luchtvaartsector lijdt onder de gevolgen hiervan, de impact op de Vlaamse regionale luchthavens is groot. Op voorstel van Vlaams minister Lydia Peeters, bevoegd voor mobiliteit, besliste de Vlaamse regering om de regionale luchthavens te ondersteunen met een eenmalige subsidie van 366.000 euro.  

“Tijdens de lockdown waren er praktisch geen passagiersvluchten meer vanop de luchthaven van Oostende. Bij de heropstart werden heel wat vluchten geschrapt, dit heeft een grote impact op de financiële situatie van de luchthaven. Ik ben dan ook tevreden dat de Vlaamse regering ook voor deze sector steun voorziet. Op deze manier krijgt de luchthaven van Oostende ook in deze crisis een duwtje in de rug,” aldus Vlaams parlementslid en burgemeester Bart Tommelein.

Als eerste op de hoogte zijn van alles wat in Oostende gebeurt?

Installeer dan nu onze gratis app en krijg meldingen telkens er iets belangrijks gebeurt in Oostende. De app is zowel beschikbaar in de Apple App store als in de Google Play Store

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in