Gisteren verscheen in Knack een column van Jean-Marie Dedecker, de man die nooit een blad voor de mond neemt. ‘De vlucht van Elon Musk: boete van 5.000 euro is zakgeld voor een miljardair, maar nefast voor ons imago’ getiteld.

In zijn opiniestuk doet Dedecker uit de doeken wat Elon Musk (de CEO van Tesla en Space X) overkwam toen hij in Oostende landde, op 8 februari van dit jaar.

Afbeeldingsresultaat voor elon musk

Elon Musk gebruikte de luchthaven van Oostende, omdat hij een bezoek aan zijn nieuw distributiecentrum in Zeebrugge had gepland. Een belangrijke stap voor Tesla gezien de CEO zelf een kijkje kwam nemen. Tegelijk ook mooie publiciteit voor onze regio en de haven van Zeebrugge.

Ijverige ambtenaren

Musk was op 8 februari onderweg van Los Angeles naar de luchthaven van Oostende. In de lucht had hij laten melden dat zijn meegereisde executive assistent of Tesla haar paspoort had laten liggen op de incheckbalie van LA.

Toen het vliegtuig in Oostende rond 17.10 voet aan de grond zette werd het vliegtuig onmiddellijk omsingeld door douaniers en de grenspolitie (volgens Dedecker in zijn column). Elon Musk werd gecontroleerd net zoals zijn bagage alleen vond men dat nodig om dat te doen op de tarmac.

Bij het buitenrijden van de luchthaven werden de koffers van de man nogmaals gecontroleerd. Niet leuk voor iemand die rijker is dan heel België samen.

R.O. de assistente van Elon Musk

Die dame was het dus die haar paspoort in LA had laten liggen. Bij aankomst in Oostende werd ze volgens Dedecker net niet in de boeien geslagen, en moest zelfs de baas van de luchthaven tussenkomen om de vrouw uit de cel te houden.

De luchthavenpolitie zou de vrouw overbrengen naar het gesloten asielcentrum in Steenokkerzeel. Hemel en aarde werd bewogen en uiteindelijk kwam een privé-jet naar Oostende met daarin de paspoort van de vrouw.

De vrouw moest toch nog een boete betalen van 5.000 euro aan de politie maar die had geen betaalterminal. De douane kon helpen met hun betaalterminal.

Illegalen in het veld verderop worden met rust gelaten

In de column haalt Dedecker nog zwaar uit naar het feit dat er zoveel illegalen in Oostende, volgens hem met rust worden gelaten. Een wereldbekende ondernemer daarentegen wordt dan wel hard aangepakt.

Niet dat de man of zijn assistente zullen wakker liggen van die boete van 5.000 euro, maar het is tenminste toch een deuk in het imago van Oostende. Niemand staat boven de wet maar sommigen misschien toch net iets meer.

De volledige column in Knack:

https://www.knack.be/s/r/c/1500977

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in