26 katholieke scholen houden grootste klimaatactie ooit op het strand van Oostende en geven Belgisch startschot voor de wereldwijde EU Beach Clean-Up van de Verenigde Naties en de Europese Unie

We dromen allemaal van een betere wereld, waar geen plaats is voor armoede en honger, ziekte of uitbuiting, waar vervuiling vermeden wordt en proper water en duurzame energie de norm is.

De Verenigde Naties hebben die droom uitgeschreven in 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Morgen nemen 1200 leerlingen van 26 katholieke scholen uit Oostende, Gistel en Middelkerke de handschoen op.

Vanop het strand van Oostende geven ze het startschot van Oceanen voor Morgen: een jaar van activiteiten in het kader van de VN-doelen, en meer specifiek, de Zee. Onze leerlingen verwelkomen op het Zeeheldenplein de zeegod Neptunus, die ons samen met Emma Plasschaert – de meter van ons project – een geweten schopt en ons de opdracht geeft te werken aan zuiver water en propere stranden.

Afbeeldingsresultaat voor minister van den heuvel

Minister Van den Heuvel, bevoegd voor leefmilieu en natuur, schaart zich achter de oproep van onze jeugd. Ook de Verenigde Naties zijn van de partij; gesteund door de Smurfen – ambassadeurs van de VN en de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen – nodigen ze onze scholen uit om hun EU Beach Clean-Up op gang te trekken, een wereldwijde actie voor propere stranden die ze samen met de Europese Unie lanceren.

Na een strandpicknick – zonder afval – bouwen onze leerlingen samen zandkastelen en bruggen, en tonen daarmee symbolisch aan dat je enkel samen je dromen kunt realiseren. Na deze Kick Off nemen onze leerlingen de opdracht van Neptunus mee naar hun school, planten er de vlag van Oceanen voor Morgen, en dagen onze 8000 leerlingen uit om samen werk te maken van een schonere toekomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in