Het participatietraject voor het klimaatplan ‘Leefbaar Oostende’ schakelt een versnelling hoger. Om zo veel mogelijk inzichten en ideeën te verzamelen voor de opmaak van dit plan, organiseert Stad Oostende vandaag een eerste reeks werkateliers.

Burgers, bedrijven, ondernemers en kennisinstellingen nemen deel aan deze werkateliers. Diverse thema’s komen aan bod: energie, wonen, mobiliteit, industrie, lokale handel en horeca, financierings- en samenwerkingsmodellen.

Een maand geleden gaf Stad Oostende het startschot voor de opmaak van een ambitieus klimaatplan: ‘Leefbaar Oostende’. De bedoeling is om van Oostende en klimaatneutrale en meer leefbare stad te maken tegen 2050. We zaten intussen niet stil: op 3 september was er een bijeenkomst met Klimaatpioniers en met de werkateliers van vandaag gaan we nog een stap verder. 

Iedereen werkt mee

De werktafels zullen brainstormen en zo in groep nieuwe ideeën ontwikkelen. Met deze aanpak wil Stad Oostende meer en creatievere ideeën laten bedenken die het verschil kunnen maken in Oostende op het vlak van CO2-reductie, zonder dat ze onmiddellijk beoordeeld worden. Dit vormt een belangrijke input voor mogelijke acties die in het klimaatplan kunnen opgenomen worden. In een latere fase wordt de financiële en technische haalbaarheid van de ideeën bekeken. De voor- en nadelen worden afgewogen om ze op basis daarvan te kunnen ordenen. Daarna gaat de Stad samen met de Oostendenaar aan de slag om de acties uit te werken.

1 REACTIE

  1. maak eerst eens van oostende TERUG OOSTENDE ! Als je op de torhoutsesteenweg rijd voel je je precies in buitenland !!!! Nergens nog belgische ondernemingen !!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in