De laatste dagen wordt er heel wat gepraat over het invoeren van lage-emissie zones in West-Vlaanderen. De meeste steden lijken voorlopig nog tegen maar in Oostende staat in het bestuursakkoord ingeschreven dat zo een lage-emissie zone er komt.

Een lage-emissie zone verbiedt dat autobestuurders met een vervuilende auto nog in de stad mogen rijden. Het stadsbestuur van Oostende heeft deze lage-emissie zone mee opgenomen in het bestuursakkoord. Oostende gaat hier dus werk van maken maar het is niet de hoogste prioriteit volgens Anseeuw.

Aan Radio2.be laat hij weten: “Een lage-emissie zone is geen doel op zich, een rondje automobilisten pesten is dat ook niet, wel moet er gewerkt worden aan betere luchtkwaliteit in Oostende.

Het stadsbestuur wil eerst inzetten op andere maatregelen om de luchtkwaliteit in Oostende te verbeteren. Hiervoor komen er meer elektrische bussen en een nieuwe randparking die het verkeer door de stad moet verminderen. Als deze maatregelen uitgevoerd zijn kan er werk gemaakt worden van een lage-emissie zone in Oostende.

Het ziet er dus niet naar uit dat we direct een lage-emissie zone krijgen in Oostende maar het staat dus wel op de planning voor de komende jaren.

Black Friday

Al meer dan 2.300 Oostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in