Vanmorgen raakte bekend dat eerste communies en de vormsels die gepland waren voor de periode tussen Pasen en Pinksteren, niet zullen doorgaan. Deze beslissing werd genomen door de bisschop van Antwerpen.

Het bisdom van Brugge waar Oostende onder valt, heeft nog geen beslissing genomen maar we kunnen ons aan dezelfde maatregelen verwachten. Uitstel betekent geen afstel, de kerk is aan het bekijken als het nog in de maand juni georganiseerd kan worden. Lukt dat niet dan is het na de grote vakantie.

Door het virus kan er momenteel geen misviering meer doorgaan, dat komt omdat het respecteren van de social distance heel erg moeilijk is in de kerk. En veel van de mensen die naar de kerk gaan zijn ouder dan 65 en behoren dus tot de risicogroep.

Voor veel kinderen en ouders zal het een grote teleurstelling zijn, maar na de maatregelen die vrijdag werden aangekondigd heeft de kerk nu beslist dat eerste communies en de vormsels die gepland waren tussen Pasen en Pinksteren niet door zullen gaan. De kerk gaat daar later deze week nog uitgebreider over communiceren.

De kerk maakt zich sterk dat ze geen jaar zullen overslaan en kijken in eerste instantie naar de maand juni, lukt dat niet dan willen ze die plannen in het najaar.

Dat betekent voor veel ouders dat het feest die ze hadden gepland, verplaatst zal moeten worden. Vraag is of er dan nog plaats zal zijn in de feestzalen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in