Voor de organisatie van De Speelpleinwerking is Stad Oostende steeds op zoek naar gekwalificeerde animatoren. Stad Oostende en vzw Oranje bundelen daarom dit jaar hun krachten en organiseren een animatorencursus in Oostende.

Elke schoolvakantie (behalve de kerstvakantie) beleven honderden kinderen en jongeren een leuke tijd bij De Speelpleinwerking. Stad Oostende doet voor de organisatie van deze werking beroep op gekwalificeerde jobstudenten. Het grootste deel van de jobstudenten wordt ingezet als animatoren, die wekelijks een gevarieerd activiteitenaanbod uitwerken en de dagelijkse animatie van de kinderen verzorgen.

Animator in het jeugdwerk

Om aan de slag te kunnen gaan als animator, hebben jongeren een attest ‘animator in het jeugdwerk’ nodig. Het behalen van dit attest gebeurt in drie stappen: de jongere volgt eerst een cursus, loopt daarna een tijdje stage en tot slot krijgt hij of zij een attest. Jongeren die stage wilden lopen, konden dat al enige tijd bij De Speelpleinwerking doen. Maar dit jaar gaat de samenwerking een stapje verder.

Animatorencursus in Oostende

Stad Oostende en vzw Oranje bundelen dit jaar hun krachten en organiseerden samen een animatorencursus in Oostende. Tijdens het weekend van 1 en 2 mei 2021 kregen 30 Oostendse jongeren de kans om het eerste deel van de cursus te volgen in Vrijetijdscentrum Duin & Zee. Tijdens dit eerste cursusdeel leerden de jongeren de basiskneepjes van het vak. Later dit jaar vindt het tweede deel plaats.  

Stad Oostende betaalt voor elke deelnemer bovendien de helft van de deelnameprijs. De cursus wordt volledig georganiseerd conform de Covid-19 maatregelen. Zo wordt er gewerkt in groepjes van 10 en vinden de lessen buiten plaats.

Door de samenwerking met vzw Oranje kunnen we voor het eerst een animatorencursus dichtbij huis organiseren. Daardoor, en door de tussenkomst van Stad Oostende in de deelnameprijs, krijgt elke Oostendse jongere de kans om deze cursus te volgen en later aan de slag te gaan als animator bij De Speelpleinwerking. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in