Vorig jaar werd de Speelcompagnie opgedoekt en vervangen door een nieuwe Speelpleinwerking dat zorgde voor een aantal grondige veranderingen. Zo waren kinderen waarvan de ouders niet in Oostende wonen niet langer welkom dat was voor veel mensen die in Oostende werkten een probleem. Die beslissing wordt nu teruggedraaid maar die ouders zullen wel flink meer betalen.

Het tarief voor de Speelcompagnie bedroeg destijds 4 euro per kind, het sociaal tarief lag nog een stuk lager. Dat kon niet langer vond het huidige stadsbestuur en de prijs per dag werd verhoogd naar 7 euro per dag per kind (1,8 euro per kind aan het sociaal tarief). Maar voornamelijk de maatregel om niet langer kinderen te aanvaarden van wie de ouders niet in Oostende wonen zorgde voor veel ophef.

Die beslissing wordt nu aangepast, zo zullen kinderen van wie de ouders gedomicilieerd zijn in Oostende (of één van beide ouders) of wie een tweede verblijf heeft in Oostende welkom blijven aan het tarief van 7 euro per dag. Kinderen van wie de ouders niet in Oostende wonen zijn opnieuw welkom, alleen zullen die kinderen 20 euro per dag moeten betalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in