Naar goede gewoonte biedt Stad Oostende ook tijdens de herfstvakantie tal van kindvriendelijke initiatieven aan met de Speelpleinwerking en diverse sportkampen. Om alle activiteiten coronaproof te kunnen laten doorgaan, neemt Stad Oostende extra veiligheidsmaatregelen.

Tijdens de herfstvakantie valt er weer heel wat te beleven voor Oostendse kinderen jongeren. Naast tal van sportkampen is ook de speelpleinwerking opnieuw present.

Speelpleinwerking

Tijdens de herfstvakantie zijn kinderen opnieuw welkom voor een dag vol speelplezier in de Speelpleinwerking van Stad Oostende. Place-to-be is het vrijetijdscentrum Duin en Zee.  Een team van enthousiaste animatoren zorgt voor begeleiding.

Stad Oostende neemt de volgende extra veiligheidsmaatregelen:

  • Er zullen minstens  drie speelpleinbussen door de Stad rijden om kinderen op te halen in de Oostendse wijken om hen veilig naar de werking in Duin en Zee brengen.
  • Op het domein geldt er een strikt circulatieplan voor bezoekers en zijn er ‘speelbubbels’.
  • Elke bubbel heeft een ruime eigen binnenruimte en kan volop genieten van het duinengebied rond het gebouw. De gedreven animatorenploeg verzorgt een apart spelaanbod per groep en besteedt extra aandacht aan voldoende (hand)hygiëne.
  • Er wordt extra poetspersoneel voorzien. Zij zorgen ervoor dat al het gebruikte spelmateriaal dagelijks grondig ontsmet wordt.

Dankzij de bijkomende maatregelen moeten de kinderen niet inboeten op hun vrijetijdsbeleving en krijgen ze volop alle speelkansen die ze verdienen.

Stad Oostende biedt kinderen de kans om nog tot en met woensdag 28 oktober 2020 per dag in te schrijven via het digitaal inschrijvingssysteem. Deelname aan de Speelpleinwerking kost 7 euro of 1,40 euro voor kinderen met het UiTpas-kansentarief, dit inclusief busvervoer en warme maaltijd.

Meer info en inschrijven via www.oostende.be/speelpleinwerking-oostende-herfstvakantie

Sportkampen

Kinderen die geboren zijn in de periode  2008-2015 kunnen hun herfstvakantie sportief invullen met een sportkamp. Stad Oostende werkt hiervoor samen met Oostendse sportclubs die sportinitiaties zullen aanbieden in combinatie met omnisport of multimove. Deelnemen kost 40 euro voor inwoners of 8 euro voor kinderen met een UiTPAS aan kansentarief. Niet-Oostendenaars betalen 80 euro.

Inschrijven is nog beperkt mogelijk via www.oostende.be/sportkampen.

UiTPAS

Bij de inschrijving wordt het UiTPAS-nummer van elk kind gevraagd. Een UiTPAS voor kinderen is gratis verkrijgbaar bij Toerisme Oostende, aan het UiTloket in CC De Grote Post, bij dienst Jeugd in het Stadhuis (op afspraak) en in de acht Ontmoetingscentra (op afspraak).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in