Goed nieuws voor alle Oostendse kinderen. Vanaf woensdag 27 mei zijn alle speelpleintjes in de stad opnieuw toegankelijk voor kinderen tot en met 12 jaar. De kinderen kunnen er samen spelen, maar wel onder toezicht van een volwassene aan wie we vragen om een mondmasker te dragen.

De Nationale Veiligheidsraad besliste dat op woensdag 27 mei alle speelpleintjes opnieuw mogen openen. Om alles vlot en veilig te laten verlopen, geldt een aantal maatregelen: 

  • Kinderen tot en met 12 jaar kunnen samen spelen op de speeltuintjes maar moeten begeleid zijn door een volwassene. Om de risico’s op besmetting zo klein mogelijk te houden, moeten die volwassenen steeds anderhalve meter afstand bewaren van andere volwassenen en vragen we hen om een mondmasker te dragen.
  • Op de sportveldjes bij de speeltuintjes kan gesport worden, ook door jongeren ouder dan 12, maar wel volgens de geldende maatregelenSportclubs of -verenigingen die zo’n terreintje gebruiken mogen dat doen met maximum 20 sporters tegelijk, die op voldoende afstand blijven én met een begeleider. Zij kunnen hiervoor contact opnemen met de dienst Sport van Stad Oostende. Wie individueel komt sporten, kan dat doen met de mensen die onder hetzelfde dak leven en maximum twee andere (en steeds dezelfde) personen.
  • Stad Oostende vraagt aan de inwoners om gezond verstand te gebruiken. Is er veel volk bij het speelplein? Kom dan later terug of ontdek één van de 60 andere speelpleintjes. Een overzicht van alle Oostendse speelpleintjes vind je hier.

Aan de volwassen begeleiders van de spelende kinderen wordt gevraagd om een mondmasker te dragen. Het risico op eventuele besmettingen zit immers eerder bij de volwassenen die samenkomen rond de speeltuintjes, dan bij de kinderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in