Jeugdhuis OHK verhuist in 2022 naar een nieuwe locatie verderop in de Christinastraat op de hoek met de Van Iseghemlaan. In afwachting daarvan biedt Stad Oostende het jeugdhuis nu een tijdelijke plek om hun werking te organiseren in de leegstaande cafetaria van het oude zwembad.

Het Oostendse jeugdhuis OHK verhuist in 2022 naar een nieuwe locatie in het centrum, onderaan het Europacentrum op de hoek van de Christinastraat en de Van Iseghemlaan. In het huidige pand in de Christinastraat 113, waar het OHK de voorbije dertig jaar huisde, starten de werken binnenkort voor het cohousingproject 50&c.O. Omdat de nieuwe locatie van het OHK ten vroegste begin 2022 klaar zal zijn, besliste Stad Oostende dat het jeugdhuis zijn werking voorlopig in de cafetaria van het oude zwembad kan organiseren.

Concerten en repetities

Als de coronamaatregelen het toelaten, zal het Oostendse jeugdhuis met een focus op muziek en creativiteit de ruimte onder andere kunnen gebruiken als repetitie- en concertzaal voor een beperkt publiek. Van zodra de volledige werking van het zwembad verhuisd is naar het nieuwe zwembad, komen dan nog een aantal ruimtes vrij voor OHK. Het is nu – meer dan ooit – belangrijk dat jeugdhuizen hun werking kunnen verderzetten. Ontmoetingsplaatsen zijn heel belangrijk voor jongeren, dat is tijdens de lockdown nog maar eens gebleken.

Voor het oude zwembad in de Koninginnelaan is er voorlopig nog geen nieuwe bestemming. Het beheer van het zwembad valt onder Farys, maar de cafetaria en bijhorende bergruimtes worden beheerd door Stad Oostende.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in