Vandaag heeft Bart Plasschaert de plannen voor de nieuwe speelpleinwerking in Oostende voorgesteld. Er waren al langer gesprekken aan de gang over de toekomst van de speelpleinwerking in Oostende. Nu valt de naam Speelcompagnie definitief weg een nieuwe naam is er wel nog niet, die wordt in de komende weken gekozen. De prijs van de speelpleinwerking verhoogt van 4 euro per dag naar 7 euro per dag.

Het zijn een aantal grote hervormingen die zullen worden doorgevoerd worden in de speelpleinwerking. Het tarief verhoogt naar 7 euro per dag per kind, de warme maaltijd blijft wel in de prijs inbegrepen. Die maaltijd is belangrijk voor de zwaksten in de samenleving. Gezinnen met een laag inkomen betalen voortaan maar 1,4 euro per dag per kind ofwel 20 % van de kostprijs die de gemiddelde Oostendenaar zal betalen.

De stad verwacht dat ongeveer 30 % van de kinderen het minimumtarief van 1,40 euro per dag gaat betalen.

13923417_1066632543432037_1530929126344550354_o

Kinderen van buiten Oostende niet langer welkom

Vandaag zijn 10 à 15 % van de kinderen die naar de speelpleinwerking komen afkomstig van buiten Oostende. Het stadsbestuur wil eerst voor de eigen jongeren kijken, tenminste één van de ouders van het kind moet in Oostende gedomicilieerd zijn. Als beide ouders in Bredene wonen zal opvang in Oostende niet langer meer mogelijk zijn.

Plasschaert legt uit dat hij niet anders kan, ieder kind kost de stad 23 euro per dag. We vragen maar 7 euro bijdragen dus willen we niet langer kinderen van buiten Oostende subsidiëren.

Vanaf nu 48 op voorhand aangeven als je kind komt

Tot op heden kon je je kind gewoon de dag zelf brengen naar de speelpleinwerking, waardoor we niet wisten hoeveel kinderen we per dag zouden ontvangen. Dat had impact op de maaltijden en het aantal monitoren die aanwezig moet zijn. De variatie was te groot geworden, de ene dag waren er amper 70 kinderen de andere dag meer dan 200.

Door het inschrijven op voorhand verplicht te maken zullen de animatoren betere voorbereidingen kunnen treffen en dat zal de kwaliteit van de speelpleinwerking ten goede komen. Inhoudelijk verandert er ook het één en ander, zo zal er niet langer maar één activiteit zijn maar zal er keuze zijn uit twee of drie activiteiten. Kinderen kunnen dan zelf beter kiezen wat ze willen doen.

Over alle speelpleinwerkingen in Oostende heen komen gemiddeld 600 kinderen per dag. Met een team van ruim 200 animatoren staan ze klaar voor de opvang, dit jaar zijn kinderen welkom die geboren zijn in 2016. Jonge kinderen kunnen enkel naar de buitenschoolse kinderopvang.

Al meer dan 3.000 Ostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in