Vanmorgen begonnen de stadsdiensten met de afbraak van het terras van Pepe’s Moose Bar, de zaak werd een tijdje geleden geopend door Peter van Landeghem.     Hij investeerde meer dan 150.000 € in de zaak en maakte van een pand dat al een hele tijd leeg stond een gezellig en goed draaiend etablissement.

Maar dat is buiten de stadsdiensten van Oostende gerekend, vanmorgen kwamen ze met man en macht langs om zelf het terras af te breken.    Volgens de stadsdiensten beschikt de man niet over een vergunning, en moest zijn terras daarom tegen 30 september zijn afgebroken.    Zonder voorafgaande verwittiging of contact werd vandaag dan maar beslist om de boel af te breken.

Heel het terras moest eraan geloven en men ging daarbij niet voorzichtig te werk, het is zo goed als zeker dat de hele terras klaar is voor de schroothoop.    

Hoe is het nu zover kunnen komen?   De zaakvoerder diende voor de zomer al een aanvraag voor een permanent terras in, bij de stadsdiensten beweren ze dat ze deze aanvraag nooit hebben ontvangen.   De aanvraag werd dan opnieuw ingediend maar tegelijk werd er ook een aanvraag ingediend voor een permanente overkapping.

Toen er eind september het nieuws kwam dat zijn terras moest verdwijnen was de zaakvoerder dan ook bijzonder verrast, omdat hij ondertussen toch beslist had om niet alleen een permanent terras aan te vragen maar tegelijk ook een aanvraag in te dienen voor een overkapte constructie.

Via de politiek kreeg hij te horen dat hij zich geen zorgen moest maken en dat alles geregeld zou worden.    Ook zijn advocaat richtte zich tot de bevoegde diensten en kreeg iedere keer te horen dat alles in orde zou komen.

Tot vanmorgen dus, met de herfstvakantie voor deur werd beslist om het hele terras af te breken.    Ook de boompjes en de sandwichborden, die wel vergund waren werden meegenomen.

Voor de zaakvoerder betekent dit inkomstenverlies en moet hij nu wachten tot de vergunning voor overkapping klaar is en dat kan nog een tijdje laten wachten.

Bovendien is het ook zo dat er aan beide kanten wel een terras met overkapping is, het straatbeeld ziet er nu dus een stuk minder fraai uit.   De ondernemer vraagt zich ook af als dit het beleid is in Oostende….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in