Eerder raakte bekend dat het huidige bestuur graag camera’s op het strand wil plaatsen in de strijd tegen overlast en vuilnis op het strand. Vooral hondenpoep is een grote factor in de beslissing om camera’s op het strand te plaatsen.

John Crombez vraagt zich af als dit wel kan en als dit geen schending is van de privacy, bovendien vraagt hij zich ook af wie die camera’s zal bedienen en wat bekeken zal kunnen worden.

De korpschef kwam aan het woord en hij benadrukte dat het vooral gaat om het bestuurlijk handhaven en openbare reinheid, alle camera’s die zullen worden gebruikt zullen moeten worden geregistreerd.

De korpschef haalt aan dat er reeds camera’s op de Zeedijk staan en dat het strand van op deze camera’s ook gezien kan worden.

Sluikstorten en hondenpoep

De camera’s moeten dus vooral dienen in de strijd tegen hondenpoep en sluikstorten op het strand. 169 feiten van hondenpoep en sluikstorten werden sinds het inzetten op 1 september van de camera’s vastgesteld .

De korpschef haalt dan ook aan dat het wettelijk kader rond de camera’s compleet geregeld is

Crombez geen fan van meer ruimte voor honden op het strand

Crombez vraagt zich dan ook af hoe zwaar de impact op de politie van Oostende is om de nieuwe taken te gaan controleren. Crombez blijft een koele minnaar van het inzetten van camera’s op het strand..

Hij haalt aan dat er andere mogelijkheden zijn dan het inzetten van camera’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in