Vandaag is het exact 10 jaar geleden dat ik ben begonnen met het aanmaken van een pagina. Ik was het kotsbeu om te zien wat er allemaal in Oostende aan het gebeuren was zonder dat iemand er iets over zei.

Het Ostends Nieuws, speciaal met één O omdat ik het nieuws in Oostende anders wou bekijken dan het nieuws dat toen werd gemaakt. De opkomst van Facebook was cruciaal want door dat platform kon je in één keer veel mensen gaan bereiken. Bovendien kon iedereen er zijn mening op kwijt zonder dat er veel werd gecensureerd.

Je moest ergens starten, dit was de eerste post op 4 december 2009 toen KVO nog in de middenmoot van tweede klasse speelde. Bereik hadden we nog niet, likes al evenmin 🙂

De allereerste Facebook post

Het doel van de pagina was gewoon om alles wat over Oostende verscheen te verzamelen. Eigenlijk deden we in het begin niets meer dan het delen van links, sportuitslagen en foto’s. Ik ben geen journalist dus de info moest ik wel halen uit andere media. De bestaande media brachten lang niet al het nieuws waardoor er meer en meer een reden van bestaan ontstond voor Het Ostends Nieuws.

Meer en meer begonnen mensen zelf nieuws door te sturen naar HON en dat betekende de start van de groei van HON, doordat iedereen altijd maar nieuws blijft doorsturen kunnen we iedereen op de hoogte houden van alles wat er gebeurt in Oostende en omstreken. Het succes van HON is enkel en alleen te danken aan d’Ostendenoars die massaal nieuws blijven doorsturen.

Je kan nu trouwens nieuws doorsturen via Facebook, onze app, mail (nieuws@hetostendsnieuws.be) of via 0495/877.666

Op Facebook zijn we bijna aan 40.000 likes. Het blijft tot vandaag ons grootste kanaal en maandelijks zijn jullie massaal actief op onze pagina. Sinds iets meer dan een jaar hebben we nu ook een website, daar hebben we al 1 miljoen bezoekers mogen ontvangen in de laatste 4 maand. Onze app werd al 2.788 keer geïnstalleerd, op Instagram hebben we de kaap van de 7.000 volgers bereikt.

Binnenkort lanceren we de shop en gaan we starten met een lokaal E-commerce project. Op naar de volgende 10 jaar!

Dank je wel Ostende om massaal nieuws door te blijven sturen!

Kenny Spriet

Oprichter Het Ostends Nieuws

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in