De Haven van Oostende heeft vanmorgen aangekondigd dat ze alle aandelen heeft overgekocht van de NV Rebo. NV Rebo is de eigenaar van de terminal op de vroegere terreinen van de RMT. Momenteel worden die terreinen gebruikt voor de bouw van windmolens.

Door deze investering van de Haven van Oostende zouden er op termijn 300 nieuwe jobs bijkomen. De Haven van Oostende koopt in totaal 85 % van de aandelen van de NV Rebo. 15 % was al in het bezit van de Haven van Oostende. Hierdoor wordt de Haven nu enige eigenaar van het bedrijf.

Hoeveel de Haven van Oostende betaald heeft voor deze transactie wil ze niet zeggen. Wel geven ze toe dat het om de grootste investering van de laatste 10 jaar gaat.

300 nieuwe jobs

De CEO Dirk Declerck van Haven Oostende zegt aan VRT.be “Energie die gewonnen wordt op zee, blauwe energie is de toekomst”. Vandaag betekent dat voornamelijk windmolens maar er wordt uitgekeken naar andere manieren om energie te winnen in de zee. Denk maar aan zonnepanelen of getijdenenergie.

Vandaag zijn er ongeveer 500 mensen, direct of indirect tewerkgesteld in deze sector, met deze investering moet dat aantal op termijn stijgen naar 800.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in