Deze forse investering sluit aan bij eerdere inspanningen om hernieuwbare energie op te wekken zoals de zonnepanelen en de Xant windturbine. Door eigen energie duurzaam te produceren, wordt er minder CO2 uitgestoten. Minder CO2-uistoot is goed voor het klimaat en past in het ruimer project om de ecologische voetafdruk van Haven Oostende kleiner te maken.

Minder CO2-uitstoot en fijn stof

De nieuwe parking van 3500 m² bevindt zich bij de bedrijvencluster op de REBO zwaarlastterminal ter hoogte van de Esplanadestraat. De maritieme bedrijvenzone had nood aan een duurzame parkeeroplossing. In samenspraak met de klanten werd beslist te investeren in elektrische laadplaatsen. De nieuwe parking voorziet ruimte voor 137 plaatsen en heeft 44 elektrische laadpunten. Een andere, reeds bestaande parking werd aangepast en voorzien van 12 laadplaatsen.

Het huidige aanbod overstijgt de vraag naar elektrische laadplaatsen. Zo speelt Haven Oostende in op de groeiende trend van elektrisch rijden. Door fossiele brandstoffen te vermijden in mobiliteitstoepassingen is er minder CO2-uitstoot en fijn stof.

Zorg voor Veiligheid, Milieu en Gezondheid

‘Zorg voor Veiligheid, Milieu en Gezondheid’ is de eerste beleidsprioriteit van Haven Oostende. De 56 elektrische laadplaatsen zijn aangesloten op het eigen hoofdspanningsnet van Haven Oostende. Het hoofdspanningsnet wordt geïnjecteerd met groene energie, afkomstig van de aanwezige zonnepanelen en de Xant windturbine.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in