Bij de voorstelling van de meerjarenbegroting raakte bekend dat Oostende minder vuurwerk wou organiseren in de stad. Tommelein vindt dat het tijd is voor iets nieuw en wou Vurige Maandagen afschaffen, nu laat hij weten dat hij toch wil nadenken over een afgeslankte versie.

Sinds eind jaren negentig wordt in Oostende vurige maandagen georganiseerd en dat lokt bij mooi weer telkens veel volk naar de Zeedijk en het centrum van de stad op maandag. Het was het voornemen van het stadsbestuur om dit jaar minder geld uit te geven aan vuurwerk, volgens Tommelein kan dat geld beter besteed worden aan andere zaken. Waaraan hij dit wil besteden dat wist hij ons niet te vertellen.

Heel veel mensen reageerden erg teleurgesteld op de beslissing om Vurige Maandagen af te schaffen en dat heeft Tommelein blijkbaar aan het denken gezet. In plaats van het af te schaffen zal er nu worden nagedacht over een afgeslankte versie waarbij er maar een paar keer vuurwerk zou zijn tijdens de zomer.

Toerisme Oostende en het stadsbestuur zullen begin februari de knoop doorhakken over wat er nu met vurige Maandagen zal gebeuren, dat het minder zal zijn dan voorheen dat is al duidelijk. Het stadsbestuur moet besparen en ook deze maatregel kadert in deze visie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in