Stad Oostende zal voortaan spaarzaam omgaan met vuurwerk en wil op die manier een diervriendelijke en veilige stad zijn. Tijdens de oudejaarsnacht zal er nog steeds vuurwerk te zien zijn, vanaf 23.45 uur op het Groot Strand maar geen Vurige Maandagen meer in Oostende.

Sinds 27 mei van dit jaar is het afsteken van vuurwerk in heel Vlaanderen verboden, tenzij een stad of gemeente een vergunning aflevert. Stad Oostende zal in principe geen individuele vergunningen meer toekennen en zal zelf ook spaarzaam zijn met vuurwerk.

De luide knallen van afgeschoten vuurwerk zijn voor veel dieren erg angstaanjagend. Ook lopen er elk jaar heel wat mensen ernstige verwondingen op omdat ze niet op de juiste manier omgaan met vuurpijlen. De Stad-aan-zee zal zich voortaan beperken tot enkele officiële momenten.

Op de nationale en Vlaamse feestdag zal er vuurwerk afgeschoten worden, dat op 11 juli bovendien geluidsarm zal zijn. Tijdens de oudejaarsnacht kan iedereen nog steeds om 23.45 uur op het Groot Strand naar het vuurwerk kijken.

“Stad Oostende wil een diervriendelijke en veilige stad zijn” zegt burgemeester Bart Tommelein. “Daarom zullen we voortaan spaarzaam omgaan met vuurwerk.”

Al meer dan 3.300 Ostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

3 REACTIES

  1. Een schande!
    Een jarenlange traditie afschaffen omwille van enkele groene pipo’ s. Vooral nu er meer geluidsarm en zelfs geluidloos vuurwerk is.

    Vanwege een honden- en dierenvriend

  2. wat een burgemeester zeg. heel den dijk van oostende staat altijd stampvol om het vuurwerk te zien en dan gaat em dat afschaffen en een fluitjes nieuwjaar inblazen. kvond het zo belachelijk klein het vuurwerk dat dat gewoon de mensen uitlachen is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in