Door het mooie lenteweer en de paasvakantie zullen de komende weken heel wat bezoekers naar Oostende doen afreizen. Een nieuwe speurtocht in Mariakerke, een extra onthaalpunt aan het station en een #ookditisoostende-campagne moeten nog meer bezoekers bewust maken van alle troeven van Oostende. Op die manier is er meer spreiding om alles veilig te laten verlopen. Daarnaast zal de stad opnieuw extra maatregelen nemen.

Net als tijdens de zomer en de kerstvakantie zal Oostende ook in de paasvakantie inzetten op spreiding, zowel door het aanbod, als met een dynamisch crowd control plan en de inzet van het Stadsteam. Zo kan iedereen hopelijk genieten van mooie en veilige momenten in Oostende.

Burgemeester Bart Tommelein zegt: “We doen er opnieuw alles aan om een optimale spreiding van de bezoekers te verzekeren over Oostende. Met een nieuwe speurtocht in Mariakerke en een inspiratie-campagne over de groene gordel rond de stad, zetten we mensen aan om de minder drukke plaatsen van de stad op te zoeken. Op die manier voorkomen we dat te veel mensen tegelijk op dezelfde locaties zijn. We rekenen uiteraard op iedereen om de gouden regels te blijven naleven om voor zichzelf én voor anderen een veilige vakantie mogelijk te maken.”

#ookditisoostende

In het straatbeeld komen verschillende grote affiches om bezoekers te inspireren om andere en dan vooral groene troeven van Oostende, zoals het Groen Lint, te ontdekken. Bezoekers kunnen via #ookditisoostende op Instagram meer informatie krijgen over de locaties in beeld. Het is de bedoeling om bezoekers door de combinatie van de beelden in de stad en online beeldvorming aan te zetten om de minder drukke omgeving rond de stad op te zoeken.

Mariakerkemysterie

Toerisme Oostende ontwikkelde een nieuwe speurtocht in Mariakerke, gericht op jongeren vanaf 10 jaar. Een dief stal een kunstwerk van James Ensor en aan de hand van hints ontrafelt de bezoeker het mysterie. De zoektocht is gratis en kan gevolgd worden met een zoektochtformulier, dat je gratis afhaalt bij Toerisme Oostende, en een gratis app die je op locatie de juiste hint toont. Startpunt van het Mariakerkemysterie is ter hoogte van het kunstwerk Umbra, op de Albert I Promenade.

Onthaal station

Tijdens de paasvakantie zal er een tijdelijk infopunt opgesteld worden op het Stationsplein. Op deze manier zullen treinreizigers reeds van bij hun aankomst geïnformeerd worden en kunnen er op basis van het druktebeeld van het moment alternatieve wandelroutes aangeraden worden.

Extra acties

Het aantal personeelsleden van het Stadsteam wordt opgetrokken door extra jobstudenten in te schakelen in de paasvakantie. Zo zullen meer mobiele teams bezoekers attent maken op het correct naleven van de maatregelen.

Tegen 2 april komen er extra openbare toiletten op volgende locaties: Monacoplein (kant Kursaal), Albert I Promenade t.h.v. de Vlaanderenstraat en op het parkeerterrein aan de Diksmuidestraat. De capaciteit van de toiletten op het Wapenplein zal ook verdubbelen.

Schepen Björn Anseeuw: “Tijdens de paasvakantie verwachten we opnieuw meer bezoekers, dus zullen we ook extra maatregelen nemen op het openbaar domein. Er zullen extra openbare toiletten geplaatst worden en de capaciteit wordt op de bestaande locaties opgetrokken. Het team zal ook de vuilnisbakken op de meest bezochte locaties sneller leegmaken, iets wat de vorige vakanties geleid heeft tot een fijnere beleving voor de wandelaars.”

Stad Oostende laat lokale handelaars vanaf vrijdag 26/03 toe om over het hele grondgebied aan raamverkoop te doen, op voorwaarde dat ze dit coronaveilig en zonder afvaloverlast kunnen organiseren. De handelaars mogen bovendien ook hun sanitair ter beschikking stellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in