Door de strenge coronamaatregelen zal eindejaar in Oostende dit jaar helemaal anders verlopen. Maar ondanks de annulering van de vele kerstactiviteiten zal Oostende ook dit jaar baden in een gezellige kerstsfeer met een feeërieke verlichting. Om wat licht te brengen in deze donkere dagen ontsteekt de stad vanavond al de kerstverlichting op de Mercator en de Amandine.

Eindejaar in Oostende zal er dit jaar – door de strenge coronamaatregelen – helemaal anders uitzien. Alle kerstactiviteiten (zoals Winterijs of de vele kerstmarkten) kunnen niet doorgaan. Ook het traditionele eindejaarsvuurwerk werd afgelast.

Om toch wat licht te brengen in deze donkere dagen besliste Stad Oostende om de kerstverlichting dit jaar al vroeger aan te steken. Normaal gezien gebeurt dat maar eind november.

De voorbije dagen werd hard gewerkt om de kerstverlichting aan zeilschip Mercator en aan de Amandine gebruiksklaar te krijgen. Vanavond rond 19.00 uur wordt de kerstverlichting officieel aangestoken. Later volgt nog veel meer verlichting als ook de kerstbomen overal doorheen de stad worden geplaatst.

Meer nieuws uit Oostende:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in