2019 was een absoluut recordjaar voor de Atlantikwall in provinciedomein Raversyde. De heropening van Batterij Aachen heeft de cijfers gestuwd. De Atlantikwall trok vorig jaar 92.785 bezoekers. Dat is ruim een kwart meer dan het jaar voordien.

Toen waren er 73.840 bezoekers, het laatste jaar van de restauratie van Batterij Aachen. Daarmee is het record van 2014 gebroken. Toen bezochten 90.436 mensen de oorlogssite.

Terugblik

Op 16 maart vorig jaar heropende het WOI-bunkercomplex Batterij Aachen. Er werd 3,5 miljoen euro geïnvesteerd in de restauratie, vernieuwing en museale inrichting van de duitse kustbatterij. Daarnaast werd de 75ste verjaardag van de Tweede Wereldoorlog herdacht met de expositie ‘Van Bevrijding tot Verzameling’ en waren er opnieuw tal van activiteiten, zoals de nocturne, de Nacht van de Duisternis en het middeleeuws weekend.
Begin juni organiseerde Raversyde een recordeditie van de Europese Bunkerdag. Bijna 10.000 bezoekers ontdekten tijdens de Belgische Bunkerdag de opengestelde bunkers tussen het Zwin in Knokke-Heist en De Panne.

Tevredenheid

Bovenop de goede cijfers ligt ook de tevredenheid van de bezoekers hoog. Zo staat Raversyde Atlantikwall helemaal bovenaan de lijst van Tripadvisor in de categorie ‘dingen om te doen in Oostende’. Raversyde ontving in 2019 ook het ‘Certificaat van Uitmuntendheid’ van het reisplatform. Op wattedoen.be blijkt dat de Atlantikwall de op één na beste attractie van West-Vlaanderen is, na het historisch stadscentrum van Brugge.

Internationale uitstraling

Internationaal krijgt Raversyde steeds meer erkenning. Als projectleider van het Europees netwerk Atlantikwall Europe speelt Raversyde een belangrijke rol in de ontsluiting en verbinding van tientallen bunkersites, van Noorwegen tot de Spaanse grens.

Momenteel wordt alles in gereedheid gebracht voor openingsweekend van 14 en 15 maart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in