Net zoals de cafés moet de Oktoberfoor vanaf vandaag (12 oktober) elke avond zijn deuren sluiten om 23 uur. De lokale veiligheidscel bekijkt regelmatig of er nog extra maatregelen nodig zijn en of de kermis verder kan blijven doorgaan.

De lokale veiligheidscel van Oostende heeft vandaag beslist dat de Oktoberfoor dagelijks ten laatste om 23 uur moet sluiten. Zo zal de kermis nooit langer open zijn dan de cafés. De veiligheidscel roept iedereen op om de maatregelen goed na te leven en te luisteren naar de instructies van de stewards op de foor. Hou afstand, sta niet met meer dan vier personen bij elkaar, was en ontsmet je handen en draag de hele tijd op een correcte manier je mondmasker.

Besmettingscijfers van nabij opvolgen

De Oktoberfoor startte vorige week vrijdag. De politie blijft de volgende dagen en weken controleren of de maatregelen worden nageleefd. Indien nodig zal de veiligheidscel bijsturen. De foor kan enkel blijven doorgaan op twee voorwaarden. Ten eerste mogen de besmettingscijfers niet verder blijven stijgen. Dan komen er wellicht ook strengere nationale maatregelen voor evenementen en kermissen. Daarnaast is het vereist dat iedereen – foorkramers én bezoekers – zich altijd aan alle regels houden om de veiligheid te garanderen.

2 REACTIES

  1. De foor was dat vroeger ook niet gesloten om 23_uur ? Zelfs vroeger alleen in het weekend was het wat langer open ..maar echt veel langer niet hoor .was niet voor corona maar voor het lawaai , wqt maken ze ons wijs en meneer tommelein denk dat hij eens met zen voetjes weer op de gro’d mag komen en eens verder kijken en luisteren zen ostends volk ,dan zen luxe produkten en chique ostende te promoten !!! Mvg

  2. Ze moeten maar eens komen kijken maar dan van opening tot sluiting wij wonen op het Sint-petrus en Pauluspkein vlak over de kermis en op het eerste verdiep eerst het geluid de 3 grootste attracties staan hier naast mekaar zodat men binnen met dubbelglas zelfs de 70 decibels haal en dat van begin tot einde dit zou lager mogen en dan de mondmaskers iedere dag komen er hier voorbij die geen dragen en er gaan er zelfs in attracties zonder dat de manager hen wijst op hun plichten, de virus zal zich na deze maand wel verder verspreiden, ik heb een mail verstuurd naar de burgemeester maar het geen ik terug krijg is dat de kermis 100 decibel is toegelaten terwijl 80 decibels gehoor schade kan meebrengen en dat ze mogen kiezen tot welk uur ze open blijven (ik heb die mail in mijn bezit) , maar over de melding van het niet dragen van mondmaskers geen woord.
    MVG

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in