Vol enthousiasme en met eindelijk wat leuke vooruitzichten duiken Stad Oostende en de jeugdwerkpartners de zomer in. Op woensdag 30 juni kunnen jonge Oostendenaars tijdens ‘School is Out – on tour’ opnieuw op laagdrempelige manier kennis maken met het aanbod van de lokale vrijetijdsinitiatieven.

Dankzij de de vlotte vaccinatiecampagne en de dalende trend van de besmettingscijfers zijn er opnieuw leuke vooruitzichten voor de Oostendse jeugd. Stad Oostende wil de zomervakantie dan ook op een leuke manier starten en organiseert samen met de diverse jeugdwerkpartners op woensdag 30 juni 2021 een afgeslankte editie van het jongerenfestival ‘School is Out’.

Verspreid in de Stad kunnen jongeren genieten van tal van sport, spel en ontspanningsactiviteiten, aangeboden door de lokale jeugdwerkpartners. Tijdens ‘School is Out – on tour’ kunnen Oostendse jongeren opnieuw op een laagdrempelige manier kennis maken met vele lokale vrijetijdspartners.

School is Out – on tour in de wijken

In de wijk Mariakerke kan elke sportieveling volop genieten van het sportaanbod van Jeugdhuis De Takel. Toon je talenten tijdens één van de vijf buitensportenactiviteiten waaronder ook de populaire hype Spikeball! Place to be is het Geitenpleintje aan de Prins Roselaan van 14.00 tot 17.00 uur.

Even verderop kan je je creatief bouwtalent showen tijdens het maken van een Rube Goldberg Machine. Een watte? Een mix-match constructie van elementen in Jeugdhuis De Korre die een domino-kettingreactie veroorzaken, spektakel verzekerd! Kom meebouwen in het jeugdhuis (Longchamplaan 29) van 14.00 tot 18.30 uur.

In de wijken Stene en Konterdam en in de Vuurtorenwijk daagt Arktos vzw jongeren uit tot een geocache avontuur. Beschik jij over een gezonde portie samenwerkingsvermogen en een goede speurneus? Twijfel dan niet en neem deel aan dit knotsgekke avontuur. Starten kan op drie locaties, telkens van 13.00 tot 16.30 uur:

  • Stene (Nieuwe Stad) – De Wasserette (Emiel Moysonplein)
  • Konterdam – Het Vogelhuisje (Havikstraat 38)
  • Vuurtorenwijk – OC De Ballon (Mansveldstraat 9)

Wil je liever lekker languit genieten met de voetjes in het zand? Op het strand ter hoogte van het Huis aan Zee (Zeeheldenplein) verwelkomen Habbekrats vzw en het Overkophuis je  voor de feestelijke opening van hun tienerstrand! Dus trek je slippers aan, zet je zonnebril op en geniet van de zon en de heerlijke deuntjes.

Chillen met een mocktail in de hand? Het kan bij Jeugdhuis OHK. Snuif meteen ook de sfeer op in hun nieuwe locatie in de cafetaria van het oude zwembad (Koninginnelaan 1).

Tot slot kan je meebouwen aan een nieuwe skate-attractie in skatepark De Velodroom (Maria-Hendrikapark). Jeugdhuis VJOC De Kim daagt je uit om mee te bouwen aan een nieuwe halfpipe. Als kers op de taart is er de opening van de nieuwe zomerbar op deze unieke skatehotspot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in