Stad Oostende wil de risico’s zo veel mogelijk beperken in de strijd tegen het coronavirus. De stad besliste daarom – op vraag van de Vlaamse Overheid – om alle ontmoetingscentra te sluiten tot en met 13 april 2020. Er wordt een maaltijdbedeling georganiseerd voor wie geen andere oplossing heeft.

Stad Oostende wil de risico’s zo veel mogelijk beperken in de strijd tegen het coronavirus (COVID-19). De stad besliste daarom – op vraag van de Vlaamse Overheid – om alle tien Oostendse ontmoetingscentra te sluiten vanaf 11 maart (14.00 uur) tot en met 13 april 2020. Voor wie echt geen andere oplossing heeft en in nood dreigt te raken, organiseert Stad Oostende een maaltijdbedeling aan huis. Voorlopig blijven de ontmoetingscentra telefonisch bereikbaar. Per mail kun je steeds terecht op ontmoeten@oostende.be.

Ook voor de Oostendse Woon- en Zorgcentra (WZC), de Boarebreker en A. Lacourt worden de geldende richtlijnen van het Agentschap Zorg & Gezondheid gevolgd. Aangezien er op dit moment in die WZC’s nog geen bewoners, medewerkers of vrijwilligers zijn met een (vermoeden van) besmetting met het coronavirus gaat het concreet om de volgende maatregelen:

  • Beperking bezoek tot meest essentiële
  • Geen bezoek van kinderen onder de 16
  • Geen toegang meer tot cafetaria voor externe bezoekers
  • Registratie van de bezoekers
  • De bezoekuren worden ingeperkt (10.00-17.00 uur) – na bezoekuren enkel op afspraak
  • Slechts één ingang voor bezoekers, die zal duidelijk aangegeven zal worden voor bezoekers.

De situatie wordt permanent opgevolgd. Indien nodig worden bijkomende maatregelen genomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in