De Belgische basketbalbond heeft laten weten dat het zich kandidaat stelt om één van de vier kwalificatietornooien bij de vrouwen op weg naar de Olympische Spelen te organiseren. Basketball Belgium vindt Oostende hiervoor de geschikte locatie.

De Belgian Cats, met grote sterren als Emma Meeseman en Ann Wauters, hebben zich nog niet kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Doordat de Belgian Cats deze zomer vijfde werden op het EK mogen ze deelnemen aan dit Olympisch kwalificatietornooi. Bovendien plaatsen drie van de vier landen zich op zo een tornooi.

In een persbericht laat de Belgische basketbalbond het volgende weten: “De Raad van Bestuur van Basketball Belgium heeft beslist om een kandidatuur voor de organisatie van een olympisch kwalificatietornooi in te dienen bij de FIBA. Zestien landen zullen strijden om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Wereldwijd gaan er vier tornooien door, de top 3 van elk tornooi plaats zich voor de Olympische Spelen.

Het tornooi zou doorgaan van 6 tot 9 februari 2020, als Oostende de organisatie toegewezen krijgt dan zullen de wedstrijden gespeeld worden in de Versluys Dome. Stad Oostende maakt hiervoor de nodige middelen vrij.

Heb jij onze app al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in