Op zondag 22 september wordt de vierde editie van de Oostendedag, in combinatie met de Autoloze Zondag, georganiseerd.

Tijdens de Oostendedag worden Oostendenaars na een druk toeristisch seizoen opnieuw in de watten gelegd met een leuke middag voor jong en oud.

Van 12.30 tot 14.00 uur worden ze verwelkomd in het dichtstbijzijnde ontmoetingscentrum in hun wijk, om daarna gezamenlijk naar het autovrije stadscentrum te fietsen.

Van 14.00 tot 18.00 uur is er in de hele stad animatie voor jong en oud. Zowel Oostendenaars als bezoekers kunnen er genieten van verschillende optredens, een springkastelenparcours, een vrijetijdsmarkt en meer!

De NMBS-parking (parking StationZee) is bovendien de volledige dag toegankelijk voor slechts 1 euro.

Oostendedag & Autoloze Zondag

Op zondag 22/09 wordt de vierde editie van de Oostendedag georganiseerd, in combinatie met de Autoloze Zondag.

foto: Stad Oostende

Praktisch

Wanneer

Zondag 22/09

  • 10.00 – 18.00 uur: centrum wordt autoluw gemaakt – verkeer mag niet inrijden, wel uitrijden. 
  • 12.30 – 14.00 uur: ontvangst voor Oostendenaars in OC’s
  • 14.00 – 18.00 uur: activiteiten en optredens in autoluwe centrum: iedereen welkom!

Waar

In de wijken Belle Epoque & centrum.
Je vindt alle activiteiten op het plan hieronder.

Verkeersmaatregelen

Van 10.00 – 18.00 uur kan je niet inrijden in de Oostendse binnenstad (uitrijden is wel toegestaan).
Alle verkeersmaatregelen, met specificaties per straat, vind je hier.

Parkeren

Op Autoloze Zondag zet NMBS al zijn parkings open aan een aantrekkelijk tarief van €1,00/24 uur.
In Oostende kun je dus goedkoop parkeren in de parking Station-Zee, om zo meteen in het autovrije centrum terecht te komen.

Programma

1. St. Petrus- en -Paulusplein

Op het St. Petrus- en -Paulusplein kan je deze middag drie optredensmeepikken van lokaal talent:

  • 14.00 – 14.30 uur: Augustijn Vermandere
  • 15.15 – 16.00 uur: Klein Komitee
  • 16.30 – 17.30 uur: De Toâpe Geraapte

2. Visserskaai & Zeeheldenplein

Op een autovrije dag zetten we graag wat alternatieve vervoersmiddelen in de kijker. Op de autovrije Visserskaai kan je niet alleen je fiets gratis laten markeren of herstellen, je kunt er ook de nieuwste elektrische fietsen ontdekken. 
Stond je nog nooit op een deelstep van Circ? Rep je dan naar de Visserskaai voor meer info of probeer het zelf eens op het Zeeheldenplein.

3. Zandsculpturenfestival

Nog tot en met 28 september kan je het Zandsculpturenfestival bewonderen op het Groot Strand t.h.v. de Westelijke Strekdam. Zo’n 40 artiesten uit de hele wereld creëerden er een sprookjeswereld in zand van ruim 10.000 m².

Info & tickets: www.zandsculpturen.be

4. WoordZee

De Groentemarkt gonst van de literaire vibes. Het poëziefestival WoordZee brengt onder andere ‘Bewogen verzen’ op verschillende locaties in de stad: de pop-uptuin in de Lijnbaanstraat, De Grote Post, de Vistrap, ‘t Kroegske, … Daarnaast kan je genieten van een tweedehandsboekenmarkt, workshops, Apero Poëzie met Wim Opbrouck, muzikale (gast)optredens, een kinderprogramma en nog veel meer! Een niet te missen beleving tijdens je tour doorheen de stad.

Ontdek het volledige programma in detail op www.woordzee.be

5. Kinderdorp op het Wapenplein

Op het Wapenplein kunnen kinderen ‘gekke fietsen’ uitproberen op een parcours over het plein. Er zijn bovendien ook ‘sapjesfietsen’ waarmee je een heerlijk drankje kunt maken als je snel en hard genoeg fietst! Tot slot is er voor jong en oud een leuke photobooth, zodat je een blijvende herinnering aan deze leuke dag kunt meenemen naar huis.

6. Pop-uptuin

De Lijnbaanstraat wordt jouw eigen stukje paradijs om even te ontsnappen aan de drukte van de stad en om nog een laatste keer goed te genieten van de zomer. Nog tot zondag 29 september wordt dit deel van de stad door professionele tuinaannemers omgetoverd tot een unieke, groene oase.

Op 22 september zijn er in de pop-uptuin ‘Bewogen verzen’ in het kader van poëziefestival WoordZee. 

7. Kursaal Oostende

Om 15.00 uur staat Andrei Lugowski op het podium in Kursaal Oostende met zijn ‘Welcome Back Concert’.

Info & tickets: www.kursaaloostende.be

8. Leopold II-laan

Op straat spelen op een van de drukste straten van de stad? Vandaag kan het op de Leopold II-laan. Meer zelfs: er is een gigantisch springkastelenparcours van maar liefst 60 meter lang waarop jong en oud zich kunnen uitleven!

9. Vrijetijdsmarkt

September is de maand waarin het verenigingsleven en de vrijetijdsactiviteiten opnieuw van start gaan. Vandaag vind je het grote aanbod aan Oostendse clubs, verenigingen en organisaties allemaal samen op de Vrijetijdsmarkt in CC De Grote Post en de Koninklijke Stallingen. Naast infostand zijn er verschillende demo’s en kan je ook zelf aan de slag tijdens workshops. Op de Leopold II-laan zijn er skeelerdemo’s van de Zwaantjes Roller Club.

Meer info: www.oostende.be/vrijetijdsmarkt

10. Zeepkistenrace

De Oostendse Jeugdraad pakt uit met de eerste Zeepkistenrace in Oostende. Creatieve en innovatieve zeepkisten racen er langs de Koninginnelaan naar beneden voor de snelheids- en/of originaliteitsprijs. Kom zeker een kijkje nemen!

11. KunstKoer

Het Fluisterbos zet van 14.00 tot 18.00 uur zijn deuren open voor unieke KunstKoer. Het brengt een tentoonstelling van onder andere Dirk Focke, Hilde Hollevoet, Siegfried Vynck, Willy Coopman, Igor Delaplace, Lut Brackx, Hans Defever… Toegang is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in