Het is zomer en dat betekent dat Oostende bruist van het leven, er is iedere dag wel iets te doen. Er is een breed aanbod, van cultuur tot optredens en van musea tot avondmarkten. Dat aanbod lokt veel mensen naar Oostende maar zorgt ook voor veel frustratie bij sommigen.

Oostende stond vroeger bekend als de Koningin der Badsteden, de enige stad met een beetje aanzien aan de Vlaamse kust. We zijn in de laatste decennia wel wat van onze pluimen verloren maar dankzij de vele evenementen en organisaties is Oostende top tijdens de zomer.

Afbeeldingsresultaat voor paulusfeesten oostende

Denk maar aan Theater aan Zee, de Paulusfeesten, het Vuurwerkfestival, het Bierfestival, avondmarkten, optredens aan Q-beach, beachbars, wekelijks optreden in de Langestraat,…

En misschien nog wel de grootste troef van Oostende, het eindeloze strand en de zee. Al die dingen samen zorgen ervoor dat er veel volk naar Oostende komt en dat volk hebben we nodig want onze economie draait nog altijd heel sterk op toerisme.

Afbeeldingsresultaat voor veel volk in oostende

Zijn we onverdraagzaam geworden?

Je zou het stilaan beginnen denken, want niet iedereen lijkt zo opgezet met de levendige sfeer die de zomer met zich meebrengt. We hebben de mannen van Wiloo die constant protesteren tegen de luchthaven van Oostende… Beachbars zorgen voor een leuke sfeer op het strand. Bovendien zijn ze in Oostende bijzonder streng gereglementeerd, zo mogen ze met hun muziek maar 70 db produceren. Het probleem is dat zelfs als er geen muziek speelt en mensen gewoon aan het praten zijn, er al 80 db wordt geregistreerd.

Er is één bewoner die elke dag de politie belt, soms zelfs meerdere keren per dag. Hij vindt het niet kunnen dat hij het geluid van de zee niet kan horen… Het gevolg voor de beachbar: muziek uit en daardoor minder sfeer. De burgemeester heeft al proberen te bemiddelen met de man maar hij is niet voor rede vatbaar. Daar moet de politie dus haar tijd insteken.

Een andere bewoner heeft klacht ingediend tegen de avondmarkten op de Zeedijk van Oostende. Freek Neirynck uit Oostende pende een open brief neer als aanklacht tegen de avondmarkten.

De politie moet die klachten beantwoorden en daar dus ook verplicht tijd insteken, bovendien deinzen een aantal bewoners er niet voor terug om naar de rechter te stappen.

Moet Oostende dan een stille stad worden?

Wat nu? Het aantal klachten over overlast blijft maar stijgen en dat veelal door de iets oudere bevolking die naar Oostende gekomen is om te genieten van de rust van de Noordzee. Aan de andere kant, met de inplanting van een rusthuis (of serviceflats) op de plaats van de Rialto in de Langestraat kunnen we verwachten dat het nachtleven van Oostende nog meer klachten zal krijgen over overlast. Deze beslissing van het vorige stadsbestuur valt helemaal niet te begrijpen maar het is nu wel een feit. Oostende moet het hebben van evenementen. Dat er regels moeten zijn dat begrijpen we maar moet werkelijk alles dan in stilte gebeuren?

8 REACTIES

  1. Laat Oostende eindelijk leven, door de vele activiteiten hoeft een Oostendenaar zelfs niet op vakantie te gaan wanneer de zon ook van de partij is. We hebben alles wat een stad nodig heeft, voor elk wat wils en dat die muggezifters verhuizen hé of dat zij vertrekken in de zomer maanden.
    Laat Oostende toch eens leven hé, nu er leven is.

    • Vergrijzing van de bevolking noemen ze dat :), ze zijn vergeten dat ze zelf jong geweest zijn en dat dan nog in tijden zonder die strenge regels en al… Ze kunnen ni meer mee en dan mag niemand hem nog amuseren… Inderdaad onverdraagzaam

  2. Die mensen moeten dan maar terug naar het binnenland verhuizen , Oostende leeft en dat al beetje overlast neem ik in de zomermaanden met plezier erbij…🥳

  3. Ach, de jaren 70 en 80 komen zeker niet meer terug. Het zal alleen nog erger zijn. Voor rust en zee moet je niet in stad gaan wonen, ga daar wonen waar er rust en en zee is.

  4. Voor 2 maand op een jaar zelfs nog niet dat oostende leeft, onverdraagzaamheid en broodroof van de onverdraagzame, heel erg die zijn hun tijd vergeten toen zij jong waren😢😢😢

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in